SYDVÄSTRA FYRAN: SERIESTART ÄLMHULT-LAMMHULT 3/8

Vi har kallat fyran sydvästra ett “GETINGBO” med derbymatcher i varje omgång. Tre lag från trean och två lag från femman (Växjö BOIS har dragit sig ur). Ingelstad från sydöstra serien och fem kvar sedan 2019. Många täta DERBYMÖTEN ex. på detta Gransholm/Grimslöv, LEIF/Älmhult, Slätthög/Lammhult, Växjölagen Växjö BK/Rejban/Hovshaga och i övrigt Ingelstad och Markaryd

10 omgångar, 30 poäng att spela om. 5 hemmamatcher och 5 bortamatcher från den 3/8 till den 3/10.

Kronobergsfotbollen har varit i kontakt med tränarna och hört oss för om vilka, som vinner fyran 2020. Det är många tips och bud från olika håll, men två lag utkristalliseras i mängden och nämns på mångas läppar. Det är IFK Grimslöv och Gransholms IF, som får flest tips, men också lite tyckande på Hovshaga och Älmhult.

Grimslöv med ny tränare Alexander Gitselov och Gransholm med färske tränaren Ulf Paldan får flest röster, men vi får inte glömma Christian Stridhs Hovshaga, som var nära trean 2019 och ett nybyggt Älmhult, som vill tillbaka till trean. Nykomlingarna i fyran Lammhult tror vi får svårt LEIF och var står Bollklubben och Markaryd? Ingelstad kommer från sydöstra fyran och IF rejban har rutin med mycket spel i fyran.

Ett lag, som det snackas lite om är Slätthögs BoIF. Ett hett tips i mina ögon, då laget förstärkt med många duktiga spelare och har en ganska bred trupp. Nye och unge coachen  Dilovan Tercans lag kommer bli en obehaglig överraskning för de flesta.Min seriefavorit…

Sydvästra fyran kommer bli den mest spännande lokala serien, som inleds den 3/8 med matchen Älmhult-Lammhult. Fortsätter den 7/8 med tre matcher Ingelstad-Gransholm, LEIF-Hovshaga och Grimslöv-Bollklubben. Den 8/8 Rejban-Lammhult och Markaryd-Älmhult. Slätthög inleder sitt seriespel den 11/8 i derbyt borta mot Lammhult.