När jag i december månad fick ett telefonsamtal från IFK Lammhults Richard Andersson, berättade han att 2017 års sämsta lag i Kronoberg jobbade på en nysatsning. Richard berättade att flera IFK spelare hade vänt hemåt och jag var välkommen ut till en träningskväll.

Det var full fart i inomhushallen och det var inte bara en grupp utan två, som lovat varandra göra ett avstamp inför 2018. Det blev succé och i seriespelet 2018 förlorade laget bara en match och vann serien överlägset. NU spelar laget i femman sydvästra  2019 tillsammans med en annan nykomling, Angelstads IF, som vann Ljungbysexan.

Det blir en del kamper mot närliggande Alvesta GIF och Vislanda, men också ett häftigt gränsderby mot Stockaryd/Rörvik.

Två andra lag från sexan spelar också i en högre serie 2019. Det är tränaren Niclas Macaulay, som lotsat sina gubbar  i Rottne IF via kval till femman. Sammalunda gjorde Roy Gunnarsson med sitt, Åby/Tjureda, där två lite äldre herrar Deljan Osman och Ibro Fazlic gjorde 36 av lagets 60 seriemål.

Rottne och Åby/Tjureda hamnade i södra femman bl.a. med sex andra länslag och vi ser redan framemot derbyt mellan de två byarna norr om Helgasjön.

Tillbaka i femman efter ett (1) år i sexan är också Angelstads IK, som vann Ljungbysexan  klart och blev det enda av lagen i sin serie, som får spela i femman 2019. Nshan Mirzoyan blev seriens och AIK bästa målskytt med 18 mål.