Under min egen fotbollskarriär för ca 30-40 år sedan mötte jag denna legend ett antal gånger på mina matcher för Växjö BK. Torsten Lindberg, fotbollsdomaren, som härjade på de gröna mattorna runt om i Växjötrakten.  En välkänd profil, som många spelare i Kronoberg under många år fick stifta bekantskap med. Samtidigt som Torsten reste runt och dömde fotbollsmatcher, jobbade han för fullt som sportjournalist på Kvälls Posten.
Efter flera år i Växjö flyttade Torsten utanför länsgränsen till Värnamotrakten/Horda och engagerade sig i Horda AIK. NU vinner föreningen  division 6, Värnamo och tar åter steget upp i femman igen. Då tackar både föreningens ordförande Torsten Lindberg, 68, och tränare Shpetim Bushati, 61, för sig.
– Vi tycker båda att det känns bra att lämna ifrån oss ett ny promoverat division fem lag, säger Lindberg.
Horda AIK vann div 6 överlägset 2016 under ledning av Emir Arslanovic  och tog steget upp  till en ruskigt svår division 5-grupp.
– Vi underskattade motståndet och hade ett för ungt och orutinerat lag. Mycket riktigt åkte vi ur, säger Lindberg.
Sedan Bushati anställts för en andra sejour blev det nu guldjubel igen. Dessutom långt avancemang i Hyundai cup då duktiga div 5-lag eliminerades på löpande band. Men årets serieseger var inte bekymmersfri. Den solklara ledningen efter fjorton omgångar krympte ihop efter tre förluster i höst. Nissafors var på väg att hämta in, men sprang själva på ett par nitar varför Horda kunde säkra seriesegern borta mot Långaryd i söndags med 3-2 efter dramatik in i det sista.
– Efter fem år som ordförande och dessförinnan fyra som sportchef känns det som det räcker med fotboll nu. Jag har också tre sejourer som tränare för Horda AIK och många år som domare och domarinstruktör bakom mig. Dessutom bor jag i Thailand en stor del av året.  Men jag kommer säkert att sakna vårt världslag med spelare från 17 nationer. Jobbigt men kul har det varit, säger Torsten.
-Shpetim Bushati har varit den perfekte tränaren för dem. Han är proffs på att hantera utrikesfödda ungdomar, ibland med hårda nypor , ibland med mjuka medel. Tyvärr har han sagt upp sig men slutförde alltså sitt kontrakt som den fd proffsspelare han är – i Albanien, Grekland och Norge.
Lindberg ersätts tills vidare av vice ordföranden Johannes Widerberg , en rutinerad fotbollsspelare och en utpräglad föreningsmänniska. Ny tränare och stab är inte utsedd.
–  Jag tänker inte lägga mig i något. Den nya klubbledningen måste få driva verksamheten efter egna tankar, säger  avslutningsvis Torsten Lindberg.