Kronobergsfotbollen var på besök, när Räppe GoIF tränade i Växjö Tipshall i måndags kväll och tränaren Ilija Dobric hade 18 spelare på mattan denna kväll. Fortfarande några, som ännu inte återkommit efter vinterledigheten och långtidsskadade Jakob Tarasenko fortfarande vid sidan om.

2017 9:a i tvåan, 2018, 8:a,   2019 4:a.. NU laddar laget och föreningen för fjärde året

Räppe och Ilija kör tufft med många träningar varje vecka inomhus i Växjö Tipshall och är man inte på plan med boll är det gymmet och HPC, som gäller. Tillsammans med Ilija finns i år Mikael Andersson, som assisterande. En välkänd profil i lokalfotbollen med erfarenhet av träning och matchning i tvåan för några år sedan med Älmeboda/Linneryd. Fredrik Soniberg mv.tränare med en annan profil, gamle VBK keepern, 75 årige Lasse Svensson jagar målvakterna Jonas och Blend.

På plan flera unga spelare med förflutet i många av klubbarna runt och i Växjö. Spelare, som lokalt kommer från Sandsbro AIK, Östers IF, Växjö BK, Gransholms IF, Moheda IF, Rottne IF och några klubbar till. Truppen har också ett ökats med några nyförvärv inför året Momodou Njie och Blend Bytyqi (mv), Umar Bashir, Mikael Mellberg och en spelare, som varit borta från fotbollen p.g.a. skada och åter på plan är Kreshnik Asllani, (nästan ett nyförvärv)

Förhoppningsvis ett samarbete med Östers IF, som kan leda till några av Östers unga truppspelare  tar chansen att testa och spela för Räppe i tvåan. För tillfället en tung period för spelarna med mycket träning, men snart börjar matchandet och Räppe drar igång träningsspelet 8/2 med match mot Åryd och hinner kanske också med en match mot Öster A/U21 innan laget spelar i Åryds Cupen 14-16 februari, 2020.

Träningsmatchandet fortsätter sedan med Växjö Norra (29/2), HAIF (3/3), Berga (7/3), Visby Gute (14/3), Karlskrona (21/3) och avslutar mot Nordvärmland den 29/3 innan seriepremiären på hemmaplan den 5 april mot IFK Hässleholm.

ÄNNU MERA FOTBOLL – SENASTE NYTT som DU inte får missa

…. SPELGUIDEN Åryd Cup den 14-16 februari i Växjö Tipshall – FINALSPEL 22 februari

…. Årets första träningsmatch i länet spelas den 23/1 på Fagrabäcks planen mellan Växjö Norra- Hovshaga kl. 18.30

…. Växjö DFF premiär spelar hemma mot IFK Kalmar den 24/1 och Öster har borta premiär den 2/2 mot Kalmar FF

…. Malmö FF spelar mot Wolfsburg i EURO LEAGUE (borta 20/2) och (hemma 27/2)

…. Champion League spelas  den 18/19/25/26 februari (match 1) och 10/11/17/18 mars (match 2)

18/2 Athletico Madrid-Liverpool, Dortmund-PSG

19/2 Atalanta-Valencia, Tottenham-Leipzig,

25/2 Chelsea.Bayern Munchen, Napoli-Barcelona

26/2  Lyon-Juventus, Real Madrid-Manchester City