Massor av förändringar på årets seriefotboll och när seriespelet startar är det i dagsläget ingen som vet. Normalt vore en seriestart efter sommarledigheten, men inget är normalt i dessa tider. NU kommer nya riktlinjer om premiärdatum, men vi vet heller inte när det ges klartecken för seriefotboll igen. Det är pandemin, som är avgörande.

Svenska FF:s besked

Div. 2 herrar, div. 3 herrar och div. 1 damer – Seriestart för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april. Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för kring smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.

I förra veckan fick vi besked att division 2 och 3 skjuts på framtiden och att seriespelet 2020 skall avgöras , som en enkelserie.(se ovan) Omstart efter första halvan enligt programmet är enligt tidigare lottning den 14/6 Räppe-Asarum, Älmeboda/Linneryd-Kristianstad, 28/6  Nosaby-Ä/L och IFK Hässleholm-Räppe. Sista omgången spelas den 18 oktober.

För division 3 fotbollen vänder seriespelet den 14/6 Pukeberg-Åryd, Lagan-Karlshman, Ljungby-Högsby och Växjö Norra-Nybro sedan hopp till den 26/6 Åryd-Sölvesborg, Lindsdal-Växjö Norra, Högsby-Lagan och den 28/6 Ljungby-Ronneby. Sista omgången spelas den 4 oktober.

Smålands FF:s besked

Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam samt Herrar Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.

I fyrorna gäller 1) Sydöstra start den 17/6 Lindås-Lessebo, Påryd-Tingsryd. Den sydvästra serien med start den 17/6 Lammhult-Slätthög, Markaryd-Gransholm, Växjö BOIS-Hovshaga. Den 22/3 Liatorp/Eneryda-Grimslöv, 23/6 Rejban-Älmhult, Ingelstad-Växjö BK

Femmorna start enligt följande; Mellersta 23/6 Rottne-Sävsjö, Moheda-Bodafors. Södra: 17/6 Emmaboda-Alvesta, 22/6 H/R-Nöbbele, 23/6 Flygfors-Sandsbro, V/D-Hovmantorp, Furuby-Konga och den 24/6Vislanda-Flerohopp. Sydvästra: 23/6 Bosna-Strömsnäsbruk, 24/6 Guddarp-Burseryd,

Växjösexan 23/6 med Wexio-Alvesta, Araby-Västra Torsås, 26/6 Skruv-Urshult, Tolg-Lenhovda. Ljungbysexan 25/6 Ling-Hallaryd, Hits-Göteryd, Virestad-Kånna, R/T-hamneda, Kurd Älmhult-Agunnaryd och Ryssby-Hillerstorp den 23/6 i Värnamosexan.

För damerna i tvåan ÖSTRA är det start den 22/6 Ingelstad-Vetlanda, 23/6 Emmaboda-Växjö BK. I den SYDVÄSTRA tvåan start 14/6 Ljungby-Smålandsstenar, Älmhult-Lilla Träslöv

Vi håller tummarna för seriespel enligt ovan