Fotboll eller inte fotboll. Ja, inte direkt några livviktiga beslut i dagsläget. Diskussionerna om seriestarter eller inte, pågår för fullt och på alla händer har man nu insett det viktigaste, att det finns annat i världen, samhället, som går långt före. Corona -virusets härjningar har fått oss alla att stanna upp och båda tänka till, samtidigt, som vi förstår att det är inte som vanligt. Ingen allsvensk start i april, inget EM i sommar. Då måste samma regler gälla för övriga serier och lag också, eller hur?

Råden haglar över oss, speciellt för oss äldre och alla, som är i “riskgruppen”. Tvätta händerna, hälsa inte på varandra, håll av stånd till din samtalspartner, besök ingen eller ta inte emot besök, gå inte ut o.s.v

Alla Europeisk fotboll på högre nivå inställt, All idrott!!! Herrarnas EM flyttas till 2021 och att damernas EM 2021 ev./troligen flyttas till 2022. Herr och damallsvenskans, Superettan och Elitettan och ALL Cupspel har fått nytt startdatum maj/juni, om inget annat inträffar. När det gäller övriga serier nationellt från ettan/tvåan/trean är förhoppningen att de skall starta enligt ordning i april?

Den lokala fotbollen  hoppas också att det inte skall bli någon förskjutning utan starta med fyran/femman i början av april. Frågorna är många och det gäller att läget förbättras för att vi skall kunna starta upp.

Vad gör jag som tränare? Vågar jag kalla till träning? Vilka övningar kan jag köra? Blir det seriespel eller fortsätter träningsspelet. Skall vi samlas  i omklädningsrummet tillsammans och byta om eller skall vi komma omklädda till träning? Hur tar vi oss till matcher I buss , enskilt eller? Ja, det är ganska ovisst

Allt är ovisst och tävlingskonsulenten Mats Larlind Smålands FF gav oss följande svar idag fredag 20/3. – Jo läget är osäkert det går ju inte att komma ifrån. Det är möten varje dag nu nästan, tycker man med SvFF och i distrikten, men än så länge är tanken att lägre förbundsserier (från Div 2 herr och Div 1 Dam och nedåt) och distriktsserier ska starta enligt plan. Detta kan ju dock ändra sig snabbt och nya direktiv kan komma.