I dag var Kronobergsfotbollen på Fagrabäck och division fem södra matchen Växjö BOIS och Rottne IF. Ett Rottne IF, som överraskat positivt under inledningen av seriespelet och inför dagens match skuggar Tingsryds United i toppen. För Växjö BOIS har det varit lite upp och ner, men efter tränarbytet har laget tagit två raka segrar.

Det blev en bra och tät division 5 match, där båda lagen lyckades spela bollen på marken och hålla ett ganska högt tempo. Det blev hemmalaget från Växjö, som gjorde både 1-0 i första halvlek och det var David Finnhult, som var framme på en hörnretur. Det bjöds på fina omställningslägen och båda lagen var nära att göra mål.

I andra halvlek fortfarande en tät match, men i 75:e minuten gör BOIS 2-0 och alla tror att matchen är körd. I en tuff situation i hemmaförsvaret ramlar mittbacken Finnhult och får bollen på armen och domaren blåser straff. Axel i målet räddar straffen, men domaren anser spelare varit innanför linjen och ny straff, som blir 2-1. Rottnespelarna får mer luft under vingarna och anfaller intensivt och vi väntar på kvittering.

Då får Samuel Kalo bollen och snirklar runt på vänsterkanten, lurar och springer ifrån några spelar och rullar på mot mål, men innan målvakten får tag i bollen dyker Anton Sjöholm upp och sätter till foten och det står 3-1 till hemmalaget i den 86:e minuten och av bar farten blir det 4-1 två minuter senare.

Vinst för Växjö BOIS med 4-1 mot serietvåan Rottne IF