VDFF:s förre tränare flyttar norrut och Assi IF

Efter tre år i Växjö DFF med två seriesegrar och avancemang till Allsvenskan flyttar tränaren Pierre Persson nu till årets nykomling i Elittettan, Assi IF från Kalix/Boden. Assi IF slutade på fjärde plats under sitt första år i Elitettan.

Det här skriver Assi IF på sin hemsida om nye Elittränarens jobb

Rekryteringen har skett utifrån en kravprofil som föreningen upprättat och processen har varit intensiv. Vi inom föreningen är mycket positiva till den rekrytering som gjorts och vi tror att detta leder till en fortsatt bra damfotbollsverksamhet på dam- och flicksidan i Kalix.

Den nye Elittränaren träffar spelartruppen den 6/12 kl 19.00. Vår sportchef och fystränare Jocke Abrahamsson kommer då också att berätta om både matcher och träningsupplägg för ”vintern” 2018.

En arbetsgrupp bestående av personer anknytna till Assi IF och Gammelgårdens IF har under hösten jobbat med frågor kring hur den framtida verksamheten inom Dam- och flickfotbollen i Kalix skall bedrivas och detta har nu fått ett första steg i och med att Div 2 trupperna i både GIF och Assi IF skall träna gemensamt. Den nye Elittränaren skall här också finnas med på ett hörn och bidra med den erfarenhet och kompetens som finns från verksamhet som byggts från grunden. Mycket spännande och vi tror att detta ger ny energi till de spelare som berörs.

En satsning på att utveckla ungdomsledarna inom Assi IF och GIF kommer att göras där också den nya Elittränaren kommer att ha ett stort inflytande på upplägget.

 

 

%d bloggare gillar detta: