Det bjöds på Superettan fotboll på Stora Valla i Degerfors när Öster gästade bruksorten i eftermiddags. Det blev en första halvlek, där Öster var det spelförande laget och skapade mest chanser,med distansskott av Andreasson och Stefan Karlsson, som mest framträdande. Degerfors kom fram riktigt en gång och då när Karlsson/Pavic gick bort sig i försvarsspelet och när övrig spelare bara tittade boll, kunde hemmaspelaren lätt sätta 1-0. Skillnaden mellan lagen inledningsvis är att när Degerfors anfaller har de fler spelare i sista tredjedelen, medan Kapcevic oftast är ensam längst fram, när Öster kommer till avslutslägen.

I andra halvlek var det bara ett lag på banan och det var röd/vita  Degerfors, som sprang ifrån Österspelarna, som hängde med huvudet och såg orkeslösa ut. 2-0 kom efter en missbedömning av Malmkvist  på ett inlägg och efter det kunde det kommit flera mål i Österkassen, Vi såg ett långt Öster, där avståndet mellan Kapcevic på topp och egna försvarslinjen var alltför långt och det fanns inga spelare, som orkade ta sig i n i sista tredjedelen, när väl Öster kom dit. Ett rejält bottennamn och nu hänger det helt på sista matchen.

Växjö DFF hemmaspelade i sista seriematchen i damallsvenskan mot Eskilstuna på Myran och efter 45 minuter hade laget ledningen med 1-0, målskytt Ria Öling, efter en väl genomförd första halvlek. Tidigt i andra kvitterade Eskilstuna och fortsättningsvis var det mycket bortalaget, som skapade lägen Resultatet stod sig alla nittiominuterna och får anses som rättvist.

Degerfors-Öster 2-0 (1-0) Växjö DFF-Eskilstuna 1-1 (1-0)