mal1601

 NU är seriepremiären över för de flesta av länets lag och ömsom vin och vatten. Tappade poäng för många av de förväntade favoriterna i sina serier, bäddar för en spännande och intressant fortsättning i seriespelet.

Vårt högsta belägna lag i seriesystemet under 2016, Växjö DFF, spelade sin hemmapremiär på Myresjöhus Arena under söndags eftermiddagen och det märktes genast att premiärnerverna var med ut på plan. Inget av det vi sett under försäsongsspelet fanns på plats och lagets frejdiga anfallsspel var som bortblåst. Avsaknaden av grästräning lyste igenom och touch och tajming lyste på flera fötter med sin frånvaro. Nu är första matchen över och till helgen beger sig Växjötjejerna till Malmö för ny match.

Öster IF intog Malmö Stadion med glatt anfallsspel, men fick ändå bara med sig en poäng mot nykomlingen Prespa Birlik. Ett mål framåt av Robin Strömberg, men också ett insläppt på en fast situation. Vi väntar på att målgörandet skall lossna och förhoppningsvis redan till helgen mot Tvååker, en annan nykomling.

I trean har vi satt Räppe och Älmeboda/Linneryd högst upp av länslagen och Alvesta och Ljungby längst ner. Inlednings mycket positiva signaler när både AGIF och LIF vinner sina matcher. Jag själv såg Växjö United trigga igång sitt kortpassningsspel mot Hällaryd och tog tre viktiga hemmapoäng i premiären. Kanske alla dessa derbyn mellan länslagen ställer till det i jakten på tre poängare, men detsamma gäller lagen från Kalmar och Blekinge. Vi tror dock fortfarande att vårt tips med Räppe och Ä/L på övre halvan, kommer att gälla när hösten närmar sig sitt slut.

164154

Magisk kväll i fredags när Gransholm levererade årets första stjärnsmäll och Lessebo fortsatte sedan i derbyt mot Hovet. Kul för serien och fortsättningen, där jag är imponerad av Peter Anderssons grabbar. Vilken inställning, vilken kamp och fart – mycket intressanta att följa i kommande matcher. Rejban kommer säkert tillbaka , men såg lite tröga och vilse ut på Myran.

eomKompisarnas möte på Furuskans slutade med seger för Muamers gäng och jag kan tänka mig att veckans snack över fikabordet innehåll en hel del spel- och matchanalyser om vad som hände. Fyran blir en rolig seger och det viktigaste är inte att vinna serien, utan vara topp 5 för att undvika kval eller spel i femman 2017. Det är många, som vill vara på rätt sida om det strecket.

Även mitt kära Åryds IK överraskade och mitt eget matchtips 1-4 fick sig en verklig törn. Kanske dags att tro på laget igen?

En lovande premiärhelg för den lokala fotbollen och det är bara en omgång i seriespelet avklarad. En premiär är alltid lite speciell och några lag kommer redan till helgen studsa tillbaka och visa att första matchen bara var ett olycksfall, som inte skall upprepas. Andra lag fick istället beskedet man hoppades på och ännu mera bränsle i tanken för att visa sin rätta kapacitet.

16159 aryd1644

Ett annat glädjande besked var tillströmningen av publik till Myresjöhus Arena fredag, 512, söndag 735 och på Furuskans 150,  derbymatcherna Agunnaryd-LEIF , 305, Lessebo-Hovet 450, Åryd-Furuby 200 och Tingsryd-Ryd 400 lovar gott inför fortsättningen av den lokala fotbollen.

– Se nu till att gå på ditt favoritlags hemmamatcher i fortsättningen,

Premiäromgångens TOPP FEM LAG/TRÄNARE

  1. saso1598Alvesta GIF  (3:an) tränare Saso Atanasoski
  2. Gransholms IF (E4:an) tränare Peter Andersson
  3. Slätthögs BoIF (4:an) tränare Muamer Makic
  4. Vislanda IF (5:an) tränare Joakim Spångberg
  5. Guddarps IF (4:an) tränare Mikael Gunnarsson

Hälsningar Hasse

20151015_164232