vdff1656

Kvällens träningsfotboll i Växjö Tipshall var en nyttig genomkörare för Växjö DFF tjejerna och ledarteamet med Pierre Persson i spetsen. Motståndarlaget, LB 07, som förra året kom fyra, har i år laddat upp och byggt vidare för att vara med i toppen av serien med sitt nya lag.

Det var ett fysiskt större lag och de inledde första halvlek mycket bestämt. Rullade boll från försvarslinjen och Växjötjejerna fick inleda matchen med att jaga och slå ifrån sig. Ganska snabbt stod det 0-2 och vi såg inget av det tidigare VDFF spelet mot lag från division 1. Ju längre första halvlek varade, desto närmare klev VDFF fram och med en fyrbackslinje med Nellie, Sanna, Stina och Amanda, som pushade fram övriga spelare och en speedig Sofia Johansson på topp, var det vänt innan de första 45 minuter var slut. Halvtid 3-2.

vdff1651 vdff1653

Mickaela Almgren kom in före paus och vann många kamper på mitten, vilket ledde till flera snabba och effektiva anfall. Hon fick också avsluta matchen med ett hörnmål.

Sofia Johansson 3, Venera Rexhi 1, Eika Gabrielsson 1 och Mikaela Almgren 1 var kvällens målgörare, men allra viktigast var säkert för tjejernas bekantskap med spelet de kommer att möta i elitettan framöver.

Växjö DFF – LB07 6-2 (3-2)

vdff1652 vddf1650