I söndags kväll blev Kronobergsfotbollen inbjuden till Araby Park Arena och Växjö Norra IF:s samarbete med Växjö Kommun, som driver idrottsliga aktiviteter i hallen. Alexander Gitselov från kommunens sida ansvarar för verksamheten på Araby Park och han berättade att fotboll är en programpunkt i hela verksamheten, som bedrivs varje dag i Arabyområdet.

När vi var på plats var det Växjö Norra IF, som ansvarade för fotboll och under ledning av Endrit och Ilijas. På plats spelade ett 20-tal pojkar i åldrarna 15-20 i hallen.

Saso Atanasosski, sportchef i Växjö Norra, berättade att när Alexander frågade om Växjö Norra kunde leda fotbollen för de äldre pojkarna i Araby Park Arena, var svaret självklart att de ville hjälpa till.  Saso och föreningen tycker det är viktigt att föreningarna i Växjö finns till hands i integrationsarbetet på alla plan runt om i Växjö.

För Kronobergsfotbollen berättade Alexander Gitselov, att Växjö Norras fotbollsverksamhet  bara var en del i det utbud, som kommunen erbjuder ungdomarna i Araby. Under rubriken “Fria Tiden i Araby” finns det aktiviteter i området för ALLA från kl.10.00 måndag till söndag kl. 20.00.

För den idrottsliga sidan bjuds det på basket för tjejer (Växjö Ravens), fotboll unga tjejer (Växjö DFF), Futsal (FC Växjö o Växjö Norra), Tennis (Växjö TS), Fotboll (Araby IF), Fotboll 15-20 (Växjö Norra) och boxning (ATF Gym). Utöver den idrottsliga verksamheten i Araby Park Arena finns lite mera stillsamma aktiviteter, som läxhjälp, språkövningar, dans, interncafé och flera andra möjligheter på Tallgården, Centrumskolan och Panncentralen.