Båda våra lag har varit igång med seriespel under dagen. Dels VDFF uppe i Piteå, dels Östers IF hemma på VISMA ARENA mot topplaget Sundsvall.

Växjö DFF, som började sin resa norrut redan under fredagen spelade tidigt på lördagen 12.45 och för motståndet stod förra årets topplag och hittills obesegrade Piteå. En “måstematch” för Växjötjejerna, som inlett seriespelet med bara en poäng av 15 möjliga och 1-12 på fem matcher.

Det var ett taggat VDFF, som kom till Piteå och under hela första halvlek slet och jagade tjejerna och satte hög press på hemmalaget. Redan efter 16 min gjorde Jennie Nordin 0-1 och Piteå hade mycket svårt framåt.

I andra sjönk VDFFs press avsevärt och nu var det hemmalaget, som jagade en kvittering. Anfall på anfall skapades och vi var många, som väntade på Piteås första mål. En starkt spelande Kathlynn Fraine i målet såg till att nolla hemmalaget och ÄNTLIGEN kom det en fullträff och tre mycket viktiga poäng.

Piteå-Växjö DFF 0-1

För Östers del kom första förlusten hemma på VISMA ARENA i förra matchen, då landskapskollegan Jönköping Södra var ofina nog att vinna. Ett Öster, som trots ledning inte kunde fortsätta på den inslagna banan, ut J-södra kunde kvittera och vända enkelt till 1-3.

Inledningsvis ganska trevande, men Öster kom mer och mer in i matchen. Vid första hörnan, en variant, som Calle Johansson säker gjorde 1-0 på. Därefter mycket bra spel från hemmalaget och Alexandersson hade ett par gyllene tillfällen att utöka ledningen, liksom Calle Johansson. Sundsvall kom mer och mer in i matchen men resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek nya Österchanser och inbytte Sörensen träffar stolpen efter ett fint anfall. Det blir mer och mer Sundsvall och när domaren hittar ett rött kort på Henningsson var det med nöd och näppe en poäng kunde bärgas. I samband med utvisningen gjorde Sundsvall 1-1 på frispark direkt i mål.

Östers IF-Sundsvall 1-1