Vad är receptet för att göra mål? Den tillknäppta fotbollen, där försvarsspelet satts i finrummet gäller för Växjö DFF i årets seriestart i Allsvenskan. 0-5 i premiären mot Linköping satte ett stort avtryck för debuttränaren Henrik Larsson och försvarsspelet kom i fokus. NU har han fått det att fungera och på de senaste 4 matcherna har de bara släppts in två mål.

MEN, detta på bekostnad av att anfallsspelet. Framåt bara två mål av ett VDFF, som under årens lopp varit mycket framgångsrika med sitt anfallsspel. Skyttedrottningen Anna Anvegård MÅSTE få mer assistans framåt. Idag är hon mer eller mindre ensam framåt. Kanske släppa på försvarsbromsen och trycka på gasen framåt. Spela med mer MOD och fylla på med fler spelare på motståndarens planhalv, kan vara ett recept? Våga mera?

I kväll inte vilken motståndare, som helst. Det är SVENSKA CUPMÄSTARNA , som kommer till Myran. Ett lag, som fick många förhandstips till årets serieseger. Danska, engelska, finska, norska och svenska landslagsspelare i truppen. Elin Rubensson, Julia Zigiotte Olme o.s.v. Det blir en tuff nöt att knäcka och en sevärd match!!!

15/5 VDFF-Göteborg kl 19.00 andra matcher i damallsvenskan ikväll, Kungsbacka-LB07, Kristianstad-Linköping, Rosengård-Piteå, Eskilstuna-Örebro, Djurgården-Vittsjö

Övrigt på damsidan division 2 fotboll för Ingelstad och Älmhult,  Ingelstaddam-Hesslehom, Osby-Älmhultdam