Våra listor är populära och när vi tittar på vårsäsongens matcher och tabellägen för lagen, konstaterar vi att några lag verkligen sticker ut. Vi tycker dessa lags tränare har lyckats riktigt bra. Därför presenterar vi ” VÅRENS TRÄNAR TOPPLISTA 10″. De tio bästa tränarna, som lyckats få sitt lag att prestera bäst när det gäller i match efter match. Det är tränare, som är drivande, ställer krav, ger sina spelare rätt impulser, rätt vägledning och då kommer resultaten..

Nr. 1 och nästan outstanding Räppe GOIF:S tränare Ilija Dobric, som lyft sitt spelarmaterial till en nivå vi inte trodde de skulle klara. Nytt kontrakt 2018 i tvåan och med många nya spelare inför vårstarten. NU ser han till att Räppe är ett topplag med möjligheter att slåss om kvalplasten till division 1, 2020. Mycket träning både på och utanför plan är hans motto.

Nr. 2 Nykomlingen Växjö Norra satsning på ett helt okänt kort i Gustaf Lundholm, som verkligen med frisk kraft öppnat året för en ny era för anrika Norra. Det luktar division 2, som på den gamla goda tiden. Friskt vågat av den sportsliga ledningen.

Nr. 3 Kaxige Samir Hodzic i Ljungby IF, som redan inför seriestarten snackade upp LIF i trean 2020. Vi gillar dessa tränare, som får med sig lokala spelare och utmanar. Hans ord inför säsongen “Vi kommer vara ett jagat topplag” stämmer och vi tror han får rätt. Ljungby i trean 2020.

Åryds spelande tränare Oliver Nedanovski visar ledaregenskaper både vid sidan, som på plan. Unge Oliver tar ett stort ansvar och lägger stor energi på laget. Visar också vägen genom att nästan göra mål i varje match. Oliver är ett föredöme båda på och utanför plan.

Nästan avancemang till fyran har det varit i flera år för Tingsryd United. Nu med omtyckte och kunnige Thomas Svensson, som tränare, ser det verkligen lovande ut och hans sätt att leda laget har under våren gett 11 segrar och en serieledning med 6 poäng inför sommaruppehållet

Upp och ner i seriesystemet har Delary/Pjätteryd åkt under några år, men inför 2019 var det flera av “oldboysen” i Älmhults IF, som bestämde sig för att spela i föreningen. Under ledning av spelande tränaren Niclas Jansson (f.d.ÄIF) har det bara varit positivt under våren. 10 segrar, 3 oavgjorda och NOLL FÖRLUSTER. Hög klass

Är det något lag, som skall utmana Ljungby IF i fyran är det “Ljungby 2”, Lagans AIK, där coach Rickard Ståhl, ny för året har ett intressant spelarmaterial att jobba med. Bröderna Olsson och målgöraren William Svensson. Ja, det finns många Olsson i truppen. Det kan och bör i bästa fall räcka till trean kval.

Tränarbyte inför säsong 2019 för Liatorp/Eneryda och Ola Gustavsson tog över, vilket har visat sig Intressant och givande. Laget har öst in mål (53) och skuggar D/P i jakten på division 4. Hemmamatchen den 6/9 mot D/P kan avgöra hela serien.

Sammanslagningen av Häradsbäck och Ryd (H/R) eller “Härry” har blivit en succé och istället för att harva i bottenregionen har coach Mats Svensson lyft upp laget och utmanar topplagen D/P och LEIF om platserna för fyran 2020.

Nykomlingen Rottne i femman satsar långsiktigt och ungt och tränaren Niklas Macaulay gör det lite annorlunda än sina kolleger. Han rycker in på plan, som spelande tränare lite då och då, när det behövs och vårens facit med nio (9) tre poängare visar att han är på rätt väg. Förhoppningsvis skyndar han långsamt med det unga laget.

 

Inge tränarnamn, men lagen Växjö DFF, Östers IF, Älmhult IF, Markaryds IF och Växjö BK hade vi väntat oss lite mer av.