Fotbollsåret 2020 lider nu mot sitt slut, ett år som varit minst sagt händelserik och med många fina prestationer både för svenska herrar och damer. Nytt år betyder nya möjligheter – så vad händer inom svensk fotboll våren/sommaren 2021? Nedan finns fyra av vårens höjdpunkter omnämnda, tillsammans med kortare information till dig som vill följa matcherna.

13 – 14 mars: Svenska Cupen för damer (gruppspel)

I början av december stod det klart vilka lag som lottats in i Svenska cupens gruppspel. Svenskfotboll.se presenterade i början av december det fullständiga upplägget för gruppspelet. Det blir 32 herrlag och 16 damlag som får chansen att spela om den prestigefyllda titeln i cupen som blir bland de första större att spelas under 2021.

För damerna börjar gruppspelet redan i mitten av mars, närmare bestämt går den första omgången av stapeln den 13 – 14 mars. Därefter sker vidare gruppspel  den 20 – 21 mars samt den 27 – 28 mars. Semifinal spelas den 3 – 4 april, och finalen spelas den 13 maj. Det är onekligen en spännande och intensiv vår som väntar för damlagen i den Svenska Cupen!

13 – 14 mars: Svenska Cupen för herrar (kvartsfinaler)

För att fortsätta på temat med Svenska Cupen, så sker herrarnas kvartsfinaler så snart som den 13 – 14 mars. Då blir det alltså klart vilka som går vidare till den rafflande semifinalen, som spelas den 20 – 21 mars. Ännu har man inte fastställt ett datum för finalen, som helt klart blir en av vårens stora höjdpunkter för svensk herrfotboll. Vi väntar med spänning på ett exakt datum för finalen, som lär bänka många fotbollsentusiaster landet över.

25 mars: VM-kval för herrar (grupp B)

Kvalen inför VM 2022 spelas under 2021, och redan den 25 mars möter Sverige Georgien i kvalmatch. Tre dagar senare, den 28 mars, är det dags igen – då spelar nämligen Sverige ännu en gång kvalmatch, denna gång mot Kosovo. Matcherna är kval inför VM som avgörs den 21 november – 18 december 2022 i Qatar.

Att bevittna kvalmatcher inför världsmästerskapen är alltid spännande, i synnerhet när de svenska herrarna spelar.

Juni 2021: Premiär för Svensk Elitfotboll, Allsvenskan – Superettan (damallsvenskan)

Efter att de företrädande för klubbarna i allsvenskan och superettan, tillsammans med Svensk Elitfotboll beslutat att skjuta upp 2021 premiär för Svensk Elitfotboll från den 4 april, är nu nytt startdatum satt till början av juni.

Förväntningarna inför damallsvenskan är höga, och det blir med stor otålighet fotbollsfans i Sverige nu väntar på avspark framåt sommaren. Allsvenskan är, tillsammans med Superettan, två av de mest populära ligorna för liveodds på fotboll, vilket säger en hel del om engagemanget som bettingsajterna visar svenska fotbollsevenemang. Framåt sommaren kommer odds presenteras på matcherna, som i vanlig ordning ser ut att bli oerhört spännande.

Låt oss avrunda med att konstatera att det är en fullspäckad vår som väntar för svensk fotboll. Det blir spännande att följa våra svenska damer och herrar under våren och fortsatt vidare under säsongen 2021.