Kvällens Superettan match på Vida Arena mellan Öster och nykomlingen Akropolis blev en medioker fotbollsmatch, där bortalaget kom ner till Växjö för att få med sig minst en poäng hem. Hela bortalaget jobbade hem och Öster inledde första halvlek med att ha mycket boll, men kom aldrig in i boxen. De två anfallarna Motensen och Alexandersson fick aldrig känna på bollen.

Det var Östers halvlek i alla 45 minuterna, men när bollen skulle in i straffområdet från kanterna blev den oftast för lång eller för kort. Sammanlunda med hörnsparkar, som lätt nickades undan av bortalaget.

Efter 40 minuter gav Öster bort bollen strax utanför straffområdet och med ett enkelt väggspel kunde Akropolis göra 0-1.

Öster rullade runt bollen, men det saknades helt djupledslöpningar och djupledspass. Det går inte vinna några matcher utan avslut. Halvlek 0-1

Andra halvlek blev den andra ganska lik. Ett kompakt försvarsspel med 5 försvarare och 4 mittfältare från gästerna. Öster bytte in Keane och Petrovic och fick sista 10 minuterna ett bra tryck på bortamålet, men gästerna höll hela matchen ut och tog med sig tre poäng.

Sammanfattningsvis en dyster kväll för Österfotbollen och avsaknaden av anfallsspel påminner om tidigare matcher. Laget sjunker längre och längre ner i tabellen och vi ser flera likaheter med 2019.

Öster-Akropolis 0-1