Dagens match i Varberg mellan toppen och botten i Superettan är över och vi har fått skådat en ganska trist fotboll från båda lagen med långa höga bollar. I första halvlek spelmässigt jämt, men Varberg var det mest aggressiva och hade flest avslut, utan att få till en riktig målchans. Öster hade ingenting mot mål under de första 45 minuterna.

Halvleken präglades av långa bollar från båda försvaren, som oftast hamnade hos motståndaren. Öster försökte med kantspel och inlägg från kanterna, men adress saknades nästan alltid. 0-0 efter 45 och hur rätt som helst. Inget av lagen förtjänande ett mål.

I andra halvlek var det mycket hemmalaget, som tog initiativ och skapade målchans på målchans. Öster försvaret hade det tufft i närkampsspelet och längst bak hade Malmkvist en hel del flyt. Framåt skapade inte Öster en enda riktig målchans på hela matchen och en poäng räcker tyvärr inte långt. Det såg ut som om Österspelarna inte orkade de sista 45 och man kan ställa sig frågan hur man har skött fysiken och konditionen under säsongen. En poäng och nu är Öster ett KVALLAG, men det krävs en hel del mer för att inte spela division 1, 2020.

Nästa match den 14 september mot J-södra på Myran kl.16.00

Varberg-Öster 0-0, Degerfors-Halmstad 2-1, Mjällby-Frej 2-1

FOTO:Bilderna.it