16158

Vi tyckte Gransholms 4-1 på IF Rejban i fredagens seriepremiär var en rejäl stjärnsmäll, när lagen spelade uAvinter1546pp på Myresjöhus Arena. När vi snackade med Gransholms tränare Peter Andersson, några dagar efter matchen tyckte han inte alls det.

Peter berättade att den trupp han har till förfogande detta spelår är en av de bästa vältränade föreningen haft på flera år. En blandning av unga egna produkter och några lite mer erfarna spelare.

– Inför försäsongen bestämde vi oss för att bygga lite på ett annat sätt. När vi till förra året kom ner i E4:an trodde vi till mans att vår erfarenhet av division 3 spel skulle gagna oss, men där gick vi bet. I år har vi lagt ner mer energi och ett tuffare upplägg tillsammans med HPC och bl.a. Agne Bergvall.

– En annan stor skillnad är att vi nu tillsammans spelare och ledare analyserar och gör de justeringar och förbättringar, som vi upplever inte fungerar efter varje match. Vi jobbar hårt tillsammans och alla drar åt samma håll.

-Vi gjorde alla fyra målen på fasta situationer och det är inget direkt nytt för oss. Redan förra året var vi bra på detta, men nyförvärvet Delic fot har inte gjort saken sämre.

petera004Mål efter 43 sekunder och sedan small det ganska tätt. Det var närmare 5-6-7 mål från er sida.

– Ja, vi har bestämt oss att inte inleda försiktigt, utan ta kommandot snabbt i matcherna. Nu fick vi en härlig start på denna matchen och det räckte denna gång hela vägen.

-NU till helgen har vi Hossmo BK, nykomling på besök på Granvallen och det blir förmodligen konstgräs. Jag vet inte mycket om laget, men känner igen en gammal Kalmarlirare i Peter Ivarsson, som gjorde 4 mål senast och har varit med på denna nivån tidigare. Det blir något för vårt försvar att tampas med.

På lördag kl. 14.00 Gransholm-Hossmo på Granvallen