”Trendbrott” när IFK Lammhult bygger för 2018

Det ringde på min telefon för några dagar sedan och det var Anders Warga och Richard Andersson från Lammhult, som ville berätta att det händer roliga saker inom Lammhultsfotbollen.

IFK Lammhult, en gammal kamratförening, som bildades 1930. Fotbollsmässigt har A-laget mestadels spelat i lokalfotbollen, men 1970 var laget ett år i trean och 2013 och 14 ytterligare besök i trean.

Därefter gick det snabbt utför och de senaste åren har föreningens stolthet A-lagsherrarna huserat i 5-6:an. 2017 nådde man botten och det var nu två ”gamla” IFKare Joakim Nilsson och Linus Carlsson tyckte att något måste hända med moderklubben. Båda dessa ”hemvändare” senast i Hovmantorp resp. Gransholm, som tillsammans med nye tränaren Mikael Kanstedt är ryggraden i IFK Lammhult 2018.

Kronobergsfotbollen snackade med ”sportchefen” Richard Andersson och han berättade att det var startskottet till att flera återvändare samlades och i dagsläget har han räknat in 11-12 st.

Träningen är i full gång och nu laddar spelare och ledare för att åter sätta IFK Lammhult på fotbollskartan i Kronoberg igen.

Joacim Johansson från huvudstyrelsen var på plats och berättade att denna nytändning bland seniorspelarna ger positiva vibrationer i föreningen och det känns att hela föreningen lyfter.

– Förhoppningsvis kan vi få fler att vara med på tåget i hela vår verksamhet. Det innebär att varje persons insats inte blir alltför betungande och övermäktigt, utan alla gör det de tycker är roligt och givande.

-Vi har många unga spelare i verksamhet och det finns ett bra drag i föreningen, säger Joacim.

I kväll var ett tjugotal lirare i Sporthallen i Lammhult och Richard berättade att det fanns ytterligare en något yngre grupp, som tränar och inför 2018 diskuterar föreningen minst 2, kanske 3 lag i seriespel.

Ännu har inte seriesammansättningen för sexorna kommit, men under 2018 hoppas man på möten med grannklubbarna Tolg, Åby/Tjureda, Rottne i första hand.

”Hemvändare” spelare, som återkommer till sin moderklubb efter diverse utflykter i andra föreningar. Klubbkänslan finns alltid kvar…

 

 

%d bloggare gillar detta: