Ett nästan öde Vångavallen fick i eftermiddags se Superettan matchen mellan TFF och ÖIF spelas. Ett Öster med Silverholt o Pedro skadade? Ytterligare skada redan efter 20 minuter då Silka ersatte Ljungberg. Första halvlek präglades av försiktigt spel från två lag, där förväntningarna varit mycket högre satta. Båda lagen la vinn om kortpassningsspel., men i passningsspelet fanns mycket mer att önska.

Efter ca 30 minuter föll Johannesson i straffområdet och mannen med pipan dömer straff till Öster. Vad hände? Johannesson tar själv tillfället i akt och krutar in 0-1 säkert högt till höger i målet. ÖSTER gör måååål! När domaren avslutar första halvlek leder Öster med 0-1…

Vi hade räknat med att Öster skulle fortsätta framåt i andra halvlek, men laget kom ut och ställde bara upp för att försvara sin ledning. Man gav bort mittfältet till hemmalaget och försvarsställningen kröp allt närmare sitt eget mål och det var bara tur och TFFs oskicklighet, som länge hindrade laget från att kvittera under halvlekens första 30 minuter. Inlägg på inlägg från TFF mittfältarna och Öster hade en fem backslinje med lilleputtarna Silka, Johansson, Andreasson och Drott på mittfältet, som försökte ta vara på alla rensade bollar, men var alltför korta i huvudspelet.

Kvitteringen kom till 1-1 och vi väntade alla på ännu mera hemmamål, men i slutminuterna kom Öster upp i flera anfall och Stefan Karlsson träffade ribban med ett skott, som lika väl kunde gått i mål.

Poäng, men fortfarande mycket duttande med bollen. Korta passningar och mycket sidled och bakåt. Med tanke på motståndet, som inte var av klass, väntade vi oss mer och tyvärr tycker vi att Öster släppte initiativet i inledningen av andra halvlek alltför lätt. Många missade passningar och flera spelare, som hade stora problem med bollkänslan. (Långt från Superettan klass).Bäst i Öster utan tvekan Mattias Pavic.

Trelleborg-Öster 1-1. Mjällby-Gais 2-0. Nu leder Varberg Superettan med 26 poäng, före Mjällby 21 och på tredjeplats Jönköping Södra 17. Öster på 13 plats (nedflyttning) 8 poäng, bakom sig har man bara Brommapojkarna med 7 poäng.

Nästa Östermatch spelas den 3 juni, då kommer Brage till Myresjöhus Arena för match kl. 19.00