Topp tre i Kronobergsfotbollen 2017

Kronobergsfotbollen har tittat närmare på 2017 och försökt plocka ut TOPP 3 bland lag, tränare, spelare och lite till. Jag måste erkänna, att mitt tyckande är lite färgat, det finns ju några favoriter, men några fotbollsvänner i länet har jag också lyssnat på och deras kunskaper sätter jag högt upp på listan.

Det finns tre nominerade i varje kategori och det är DU själv, som rangordnar. Jag och mina fotbollsvänner nöjer oss med de tre bästa utan rangordning.

Det är flera lag, tränare och spelare, som visat framfötterna under 2017. I länet har vi 6 herrlag och 4 damlag, som vunnit sina serier. Vi har fått ett allsvenskt lag. Har ett lag i Superettan och vårt lag i tvåan fotbollen klarade sig kvar. Sex lag i trean 2018 och Åryds IK obesegrade i 22 matcher. På damsidan nytt lag i division 1 och sex lag i tvåan 2018. Det har varit många positiva händelser under 2017 och lokalfotbollen har fått ett lyft under året.

Här är våra TOPP 3 listor för 2017.

LAG: Växjö DFF, från ettan till allsvenskan på tre år. En fantastisk resa och första målet är nått.  Åryds IK, Det blev 22 matcher utan förlust i femman. 122 mål på 22 matcher, 5, 5 mål framåt/match!!! Räppe GoIF, mot alla tips nytt kontrakt i tvåan! En säsong, där truppen bara blev tunnare och tunnare, men laget bättre och bättre!!!

TRÄNARE: Han gjorde det INGEN trodde, Ilija Dobric tränare i Räppe GoIF. Trots en tunn spelartrupp klarade laget sig kvar med råge i tvåan. 2015 kom han till VDFF tjejerna och började bygga sitt lag. På tre (3) år tog han VDFF från ettan till Allsvenskan, innan han fick sparken,  Pierre Persson. Inledningen av årets seriespel började med två förluster, sedan 20 raka utan förlust i fyran. 2018 spelar de i trean, Hovmantorp GoIFs tränare Patrik Roos.

Målvakt: Seriesegrande Hovmantorps keeper, Sebastian Johansson, en överraskande klippa längst bak, som vuxit ut och blivit bättre och stabilare under årets seriespel. Ett känt namn är Björn Stringhem, Slätthögs BoIF, som bara blir äldre och äldre, men också bättre och bättre. Ny för året i målet för Växjö DFF var finska Kreeta-Liisa Yli-Säntti, 14 insläppta på 26 spelade, FJORTON NOLLOR, mer än hälften av alla matcher!!!

Försvarare: Ny spännande spelare i Östers IF under hösten, som levererade både i defensiven och offensiven match efter match, Simon Strand. Från Allsvenskan 2016 till Växjö DFFs backlinje kom Elin Karlsson, hennes stabila och resoluta spel gav resultat direkt. Sebastian i målet redan nämnd, men Hovmantorp GoIFs Andreas ”ADDE” Erikssons återkomst i försvarsspelet var skillnaden på topp och botten. Bäst i hela Kronoberg?

Mittfältare: Fotbollskarriär från Öster U via Ä/L i trean till Räppe och tvåan för Charlie Vindehall, har öppnat upp för ytterligare steg i karriären. Vad blir nästa steg? En både defensiv och offensiv klippa på mitten, ständigt löpande i alla riktningar, outtröttlig slitvarg,  Jonathan Drott, Östers IF, är inget svårt val. De ungas lag med många unga lovande spelare är Sandsbro AIK, som tog steget upp i trean efter kval. En klippa på mitten är Joel Friman, som får vår röst.

Forward: Tjejen från Värnamotrakten, måldrottning är efter år för Växjö DFF, nu senast 33 mål,  Anna Anvegård är given i vår uttagning. En målskytt och den som gjort mest mål i Kronobergs herrfotboll är Nöbbele BKs Filip Bengtsson, 33 mål. Självklar, eller hur?  Först öste han in mål för Åryd i femman (25), flyttade till Ljungby och fortsatte att måla (6), Jacob Tarasenko. Om han stannat i Åryd och femman kanske det blivit femtio?

Det här med hemmaborg är alltid aktuellt. Vi var många, som hoppades att Myran skulle bli en sådan för Öster i allsvenskan 2013, eller hur? Här är listan på de bästa ”Hemmaborgarna”(hemmasegrar) under 2017: Myran/Tipshallen för Växjö DFF (12), TIVABvallen för Åryd IK (11, alla hemmamatcherna), Idrottsplatsen för Hovmantorps GoIF,(10) Åbo IP för Växjö Norra IF,(10) Kämpevallen, för Guddarps IF (10) och Örmovallen för Konga SK (10, alla hemmamatcherna). Notera att alla dessa lagen spelar i en högre serie 2018.

 

 

 

%d bloggare gillar detta: