Vi väntar fortfarande på att det skall hända något med Östers spel i Superettan. Laget håller bollen och passningarna spelarna emellan fungerar helt Ok på egna planhalvan och runt mittlinjen, men när motståndarna möter upp i sista tredjedelen är det oftast inget, som fungerar. Inga djupledslöpningar, inga instickspassningar och flertalet inlägg utan adress. Ett anfallsspel utan aggressivitet och hunger.

Följaktligen tog bortalaget Mjällby ledningen efter skott, som gick under Tobias Andersson lite enkelt. 0-1 och då hemmalaget inte gjorde något mål halvtidsresultat. Bästa Öster chansen hade Johannesson, som nickade strax utanför efter inlägg av Stefan Karlsson.

Andra halvleken inleddes likt den första mycket bollinnehav av Öster. Ett Mjällby, som bara försvarade sig och jobbade 100% för att nollan skulle vara intakt. Bytte in 2 försvarsspelare och spelade 5-4-1. Då bortalaget backade gavs Öster möjligheten att komma närmare mål, men bättre än två distansskott från Ljungberg i stolpen kom aldrig hemmalaget. Tyvärr för Öster var ofta adressen på Karlssons och Silverholts inlägg för det mesta gulsvart istället för rödblått och vi kan inte kalla Östers förlust för otur snarare oförmåga, ineffektivitet och dåligt bolltempo.

Det fanns flera möjligheter, men där finns ingen hunger…Alltför många spelare är inte i superettan klass!!!  Möjligheter för båda Dalkurd och Syrianska att gå förbi imorgon och på måndag.DYSTERT…

ÖsterMjällby 0-1, Trelleborg-Örgryte 2-1, Norrby-Frej 3-0