D

et var ett nervöst och krampaktigt Öster, som kom till Södertälje IP idag för match mot Syrianska. En första halvlek, där lagen omväxlande hade boll, men hemmalaget var vid flera tillfällen nära mål. Det blev dock Öster, som kunde gå in i periodvilan med 0-1 efter fint upplopp av Calle Johansson och hans passning snett inåt bakåt hamnade i nätet från hemmafot.

Direkt i andra tog hemmalaget Syrianska över spelet och 1-1 kom på inspel från högerkanten, där Östersspelarna inte hängde med i markeringsspelet. Österbytte in Johannesson och han skapade på egen hand tre klara lägen, men hans effektivitet klickade och det blev inga mål.

Hemmalaget tryckte på rejält och Östersspelarna sprang runt långt från markering av de gulröda och det var bara turen, som räddade Östermålet från påhälsning. Det var inte många gånger Österspelarna kom fram på motståndarens planhalva och energi och löpvilja, ja det såg riktigt tungt ut på vissa fötter. Piggt inhopp av Johannesson, men karl´n måste göra mål., eller hur?

“Nyförvärven” Keene och Wall syntes inte mycket och vi sätter stora frågetecken kring dessa värvningar. Det saknas fart och tempo. JP på mittfältet slet och sprang och visar för alla varför han kom till Öster.

1-1 och en poäng. Öster förlorade inte, men 2 poäng till kvalplats och 7 poäng till nytt kontrakt. Tufft och kanske en omöjlig uppgift för Velic och co med ditt materialet. Vi får bara hoppas

Syrianska -Öster 1-1

Tyvärr för Öster får inte Månz Karlsson spela på söndag mot Gais. Hoppas Stefan Karlsson kan.