Idag var det dags för premiär i Superettan för Öster på Bravida Arena i Göteborg mot Örgryte. En första halvlek, där båda lagen var mycket försiktiga och valde säkerhet framför möjligheter i sitt innehav av boll. ÖIS hade mycket boll, men hade svårt att hitta vägar framåt. Öster såg lite bollsäkrare ut, men laget hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Första halvleks bästa målchans hade Mortensen på ett inlägg från vänster och han borde gjort bättre ifrån sig, när han nickade utanför. 0-0 i halvlek ganska rättvist med tanke på att inget av lagen spelade hellre bakåt än framåt.

Spelet i andra halvlek blev bättre från Östers sida och när Mortensen tog vara på ett nytt vänsterinlägg och gjorde 0-1 var Öster i ledning. Resten av matchen skapade Öster mer än ett jagande hemmalag, som inte alls kom fram till farligheter framför Mehic. Istället var det Öster, som hade lägen att göra både ett och två mål, men idag räckte det med ett.

Slutdelen av matchen präglades av stabilt Öster spel och försvarsmässigt fullt godkänt, då nollan blev intakt. Säkert av Stenberg/Berg och Stenberg/Örnblom. Framåt speciellt vänsterkanten, där Calle Johansson och Oliver Silverholt firade triumfer och kom fram ofta.

Foto Andreas N

Örgryte-Öster 0-1 (0-0)

Falkenberg-Gais 0-1, Landskrona-Värnamo 2-0, Akropolis-Brage 1-1, Jönköping-Vasalund, Trelleborg-Norrby

Imorgon Västerås-AFC och Helsingborg-Sundsvall

Nästa match för Öster mot Landskrona den 18 april kl. 13.00 på VISMA Arena