Välkommen till ett nytt år med Kronobergsfotbollen.se, din lokala fotbollssajt. NU 2019 kommer jag att blogga varje vecka om den lokala fotbollen, träffa tränare, spelare och profiler i Kronobergsfotbollen idag och igår. Tycka till om lag, spelare och domare under hela 2019. En gång i veckan kommer du att läsa om vad jag tycker om den lokala fotbollen!!!

 

Blir det bättre 2019? Ja, vi vet hur det slutade 2018, eller hur? För Växjö DFF damerna blev det nytt kontrakt i både Allsvenskan och division 1. Nu gäller det att fortsätta på samma linje och klara även det svåra andra året. NY TRÄNARE! Föreningen har funnits sedan 2014 och de fem första åren med tre (3) tränare, Höckert, Persson och Fundin. Dags för 6 året och fjärde tränaren. Kontinuitet är det inte bra? Rottne boende, Henrik Larsson är mannen, som skall ta vid och tillfredsställa ledningen i jakten på ännu bättre placering i högsta ligan. NU siktar vi mot Champions League

För vårt andra elitlag Östers IF gäller detta år minst allsvenskt kval till hösten och coach Järdler har mycket att jobba med. Flera av hans “egna spelare”, nyförvärven 2018, visade sig inte hålla måttet och nu har han fyllt på med några till. Spelare, som Malmkvist, Silka, Silverholt, Helg och Stefan Karlsson förväntar vi oss mycket mera av och insatserna den sista tredjedelen, dvs. i närheten av motståndarens mål är klart underkänd. 1,5 mål framåt måste bli bättre. Här behövs förstärkningar!!!

Vi tog en titt på Järdlers meriter de 4 år han varit tränare. Han har coachat 105 matcher i Öster, Värnamo och Ängelholm. Hans resultat är 35 segrar, 26 oavgjorda och 44 förluster. NU hoppas vi på en ändring, eller hur?

Vi ser framemot ALLSVENSKT kval till hösten 2019

Två division 2 lag, 2019!!! Det var längesen sist och vad kan vi förvänta oss av Räppe GoIF och FK Älmeboda/Linneryd? Två lag, som med tunna trupper under 2018, dels såg till att klara nytt kontrakt, dels vinna division 3. Inför året 2019 ser det betydligt bättre ut truppmässigt, men samtidigt en tuff serie.

Förhoppningsvis spelar lagen till sig nytt kontrakt…

Lagen i trean är Älmhults IF, Hovmantorps GoIF, IFK Grimslöv/VT, Markaryds IF, Växjö Norra IF och Växjö United. MIF och ÄIF får det betydligt tuffare i sydvästra serien med  flera lag från Skåne, Halland, men kan överraska. Övriga lag i sydöstra trean får tampas med lag från Blekinge och Kalmar och det ser betydligt lättare ut. Intressant att följa de två nykomlingarna Markaryd och Växjö Norra  i sina resp. serier, som båda har lite högre ambitioner än att klara nytt kontrakt. Älmhults IF har tappat och precis som Växjö United ett stort?

Vi vill se Markaryd och Växjö Norra vara med i kampen om en division 2 plats!

Slutligen division fyra, där länslagen hittas i två olika grupper. Ingelstad, Lessebo, Åryd och Åseda i sydöstra med 8 lag från Kalmarområdet och varför inte, en slant på uppdaterade Åryds IK? De övriga lagen i sydvästra tillsammans med Värnamo Södra. Tufft för länslagen i SÖ serien, men i den SV är det dags för LjungbyIF och hårdsatsande Lagans AIK, att utmana Växjö BK i serietoppen. Det blir ett tufft 2019 för många lag i fyran.

NU måste det vara dags för Växjö BK, eller hur?

Nästa vecka “Vem har värvat bäst?