Toppfotbollen spelar vidare och ALLSVENSKAN HERR o DAM samt SUPERETTAN har en hel del matcher kvar innan vi vet vilka, som blir vinnare eller förlorare. I dagsläget har vi tre lag, som ryckt i toppen MALMÖFF, DEGERFORS IF och ROSENGÅRD. Tittar vi i de nedre regionerna hittar vi Kalmar, Falkenberg, Växjö DFF, Uppsala, Ljungskile, AFC, Umeå i de olika serierna, som kämpar för nytt kontrakt.

ALLSVENSKAN

Det var derbyfest i Stockholm i söndags när AIK-Hammarby möttes och hemmalaget vann klart. Vidare två toppmöten, Norrköping och Malmö, Elfsborg-Häcken, där alla kryssade.

Tittar vi längre ner i tabellen är Kalmar och Falkenberg mer och mer förankrade under nedflyttningsstrecket. Viktig seger för KFF, men fortsatt tufft i botten.

SUPERETTAN

Degerfors, Halmstad och Jönköping Södra jagar vidare i toppen och dessa tre kommer att göra upp om de två direktplatserna och kvalplatsen till Allsvenskan 2021. Degerfors känns stabila, medan HBK utan avstängde Djuric (1 år) får det svårt, när J-södra kommer jagande. Öster förlusten mot J-södra skall glömmas snabbt.

DAMALLSVENSKAN

Nu efter landslagsuppehållet drar matchandet igång igen och sju (7) omgångar återstår. Det kommer bli en jakt på Rosengård, som i dagsläget har tre poäng tillgodo på Kopparberg/Göteborg + bättre målskillnad. För att vinna damallsvenskan 2020 måste nog båda lagen gå rent i de kvarvarande matcherna. I botten en kamp mellan Uppsala, Växjö, Eskilstuna, Piteå, Djurgården och kanske Umeå. Två lag åker…