Turister, match fixning, spelare med många namn och identiteter och allra senast raketanfall, som stoppade cupmatch.

Det händer saker i svensk fotboll saker i svensk fotboll och snart måste Svenska Fotbollsförbundet sätta ner foten och få ordning på oegentligheterna. När den svenska cupmatchen mellan IFK Göteborg och GAIS spelades i måndags avbröts matchen av ett raketanfall mot GAIS planhalva, där i första hand målvakten utsattes. Spelarna fick skyndsamt lämna arenan och när publik, domare och spelare väntat i drygt en timma beslöts att spela färdigt dag 2. Varför tömmer man inte läktarna direkt?

Polis och arrangör kontrollerade publiken innan de intog arenan, men hittade inga pyrotekniska produkter, (Kanske var de redan inplanterade på arenan?) Matchen kommer att spelas klar och förhoppningsvis kraftiga böter till IFK Göteborg, Arrangören har också lovat “hitta” våldsverkarna? Svensk fotboll, förbund och klubbar måste omedelbart ta tag i detta “fotbollsfenomen” och förbjuda pyrotekniska produkter på svenska arenor. Vi andra, som vill gå och njuta av vårt favoritlag och fotboll tar verkligen avstånd. Vill ni att vi skall gå miste om denna möjlighet? Svenska FF? Förbjud pyrotekniska produkter på arenorna.

Vi har läst i kvällspressen och tidigare här på sidan om turister, som kommer till Sverige för att spela fotboll. Unga spelare plockas från akademier i Afrika  och används av flera klubbar runt om i landet. De spelar fotboll på turistvisum, som gäller 3 månader, men då arbetet med förlängning eller avslag drar ut på tiden fortsätter man att spela mer än dessa tre månader. Spelare, som kommer hit i förhoppningen att säljas till andra klubbar. Ett annat alternativ är namnbyte och att man har flera identiteter. Svenska FF? Skall man kunna tas hit från utlandet och spela på turistvisum?

6-6 slutade matchen Växjö United och IFK Osby i division 3 sydöstra, när serien nästan var avgjord i slutet av 2018. Match fixning tyckte många och det sprids alltmer ner i seriesystemet, där spelare, ledare och föreningar tjänar stora pengar. Svenska FF? När tar ni detta på allvar?