VEM VINNER ÅRYD SPELGUIDEN CUP 2019?

NU är det snart dags för årets STÖRSTA fotbollscup för 11-mannalag i södra Sverige, ÅRYD SPELGUIDEN CUP. Gruppspelet startar lördag 16 februari i Växjö TIPSHALL kl.09.00.och slutar sent på söndagen. Trettio (30) lag, från Småland, Blekinge, Danmark gör upp om första pris. När finalen den 24/2 är över har det spelats 60 matcher i 2019 års CUP.

Förra årets segrare och det lag, som skall försvara “bucklan” är FK Älmeboda/Linneryd. Nykomlingen i tvåan 2019 är också  det lag vi rankar högst och håller som klara favoriter även i år. Tränare Bashkim Isufi har verkligen en trupp, som utmanar inför 2019.

Självklart finns det några utmanare, som jag vill framhålla. Det räcker inte för Ä/L att ställa ut skorna. Åryds IK, FK Karlshamn och Lagans AIK är några av de lag, som skaffat nya spelare av klass och kan vara med i avgörandet sista söndagen i februari

NEJ, DET BLIR INTE AVANCEMANG I SVENSKA CUPEN 2019?

Ännu mera fotboll blir det med Svenska Cupen, där både Växjö DFF och Östers IF spelar för fullt i februari. VDFF i gruppspel med Kopparberg/Göteborg, Linköping och Jitex. Östers IF, som i sitt gruppspel har Falkenberg, Malmö FF och Degerfors.

Nja… Flera nya spelare, ny tränare och trots fortsatt allsvenskt spel, får nog VDFF börja om med grunderna igen. Laget tappade alltför mycket av sin identitet under höstens seriespel, men nu är det nytt år och vi ser verkligen fram mot allsvenskans start i april. Ett nytt lag skall byggas och träningsspelet har just börjat. Cupspelet blir tufft och får svårt att avancera i cupen. Henrik får bygga vidare och förhoppningsvis ha grunden lagd till seriestarten i damallsvenskan.

Tittar vi istället på vårt andra lag i Svenska Cupen,Östers IF!  Avancemang????? Nej, nej, nej, inte vinner Öster över MFF, det var många år sedan, eller hur? Även Falkenberg blir för svåra för ÖIF.

Vi ser hellre lite längre fram och seriespelet i Superettan 2019. Nästan samma lag, några av de viktigaste kuggarna redan nu bättre tränade, några av förra årets nykomlingar och återvändare, har upptäckt, att de måste kämpa och visa vad de kan för att platsa och det allra viktigaste… Det är första gången tränaren Christian Järdler, startar en andra säsong efter ett helt spelår med samma lag. NU blir det att gasa direkt, grunderna är satta, spelsystemet skall funka. NU finns ingen inkörningsperiod. Det är bara att ge järnet från avspark och visa resultat…