MIN BLOGG OM FOTBOLL DEN 8 MAJ – DET GÅR UPP OCH DET GÅR NER – sen är vi vinnare igen

NU har det spelats ett par omgångar i de olika fotbollsserierna från Allsvenskan till de allra lägsta divisionerna. Inför årets seriestart finns det flera stora favoriter till serieseger och lag, som i många ögon och tankar kommer att åka rakt ut igen.

Några lag hade ställt siktet högt och vill och hoppas vara med i toppskiktet redan från start. Andra, som har höga förhoppningar inleder stilla och försynt och vet att det kommer en höst ganska snart. Inledningsvis efter 5-6 omgångar i de olika serierna, har det gått upp och ner, ömsom vin och vatten. Några är obesegrade, några har inte vunnit alls, men de flesta har gjort mål och till och med spelat hem, en och annan poäng.

Inga av våra lag i förbundsserierna Allsvenskan, Superettan, tvåan och treorna har direkt visat framfötterna än så länge. Växjö DFF 0-5 i premiärmatchen, men sedan obesegrade! Östers IF med tre raka kryss, sedan två raka förluster, vann plötsligt och lustigt en match.

Våra två division 2 lag Räppe och Älmeboda/Linneryd jobbar vidare och vi förväntar oss inte att de skall vara med i toppen. Vinster då och då säkrar nytt kontrakt och spel i tvåan 2020. Växjö Norra, Grimslöv/VT, Markaryd och Älmhult. Ingen vidare start här heller för något av lagen. För MIF och ÄIF är det för tillfället ner. Ja, t.o.m. under strecket för dagen,.I sydöstra lite mera upp, men vi förväntar oss segrar och inte kryss.

En spännande vår har just börjat och i fotboll kan nästan allt hända och segrar brukar följas av segrar. Ibland är det upp, ibland ner. Vinner du för mycket, kommer du alltid närmare en förlust.

En sammanfattning av säsongsstarten: Våra 7 bästa herrlag (Superettan/tvåan/trean) har spelat om 90 poäng och har hämtat hem 27 poäng. På damsidan har de 6 lagen (Allsvenskan, ettan och tvåan) spelat om 69 poäng och haft 23 poäng med hem i matchväskan. Det är lite ner just nu. Vi kan kräva att det skall vända upp igen. Det gör det…