BLOGG OM FOTBOLL DEN 24 APRIL

Vad händer i den lokala fotbollen? LEDARPROBLEM?

I lokalpressen och på SR/Kronoberg har vi under senaste veckan kunna följa turbulensen runt Växjö klubben. Växjö United.

Inför årets seriespel ny tränare och nya spelare. Ett gäng lirare från Brasilien har ankommit Växjö och trots avstängningar från kommunen arenor har spelare och tränare förberett sig på olika sätt och när seriepremiären borta mot Pukeberg spelades vann laget med 3-2. Hemmalaget lämnade omedelbart in protest till Sv. FF om att spelarna på plan inte överensstämde med de namngivna spelarna i laguppställningen.

Inför match två, som skulle spelats hemma i Växjö Kommun mot Växjö Norra, sa kommunen nej till United, då den ekonomiska uppgörelsen om planhyror inte var löst. Det blev svårt för United att hitta plan, men Vislanda IF ställde Tallevi till förfogande. Samtidigt meddelade Sv. FF att de skulle genomföra ID-kontroll på samtliga spelare i båda lagen.Växjö United kom till spel med 12 spelare i laguppställningen och ALLA deras importer (Brasilianarna) saknades. Resultat blev 1-15 och många skakade på huvudet och undrade vad är det som händer?

NU är det dags för spelomgång 3 i division 3 sydöstra kommande helg och det är IFK Grimslöv/VT, som tar emot detta Växjö United på lördag kl.14,00 på Furuskans i Grimslöv. Kommer United till spel? Nya ID-kontroller?

Östers IF 2-1 blev 2-3 på övertid?

Östers iF med ambitioner att snarast ta sig tillbaka till ELITFOTBOLLENS allra högsta liga fick sig ytterligare en smäll i senaste seriematchen borta mot IK Frej, som inte vunnit eller ens gjort något mål i inledningen av årets seriespel. På plussidan vände Öster ett 0-1 underläge till 2-1 ledning, då övertidsspelet började på Vikingavallen i Täby, men försvarsmiss blev 2-2 och markeringsmiss på sen hörna 2-3 blev för Österspelarna och ledarna en riktig KÄFTSMÄLL!!!

Vi har i inledningsmatcherna sett ett Öster utan ledare på plan. Här finns ambition, vilja och kunnande, men det finns INGEN LEDARE i laget, som har växt ut och tar ansvaret på plan. Det gäller för Christian Järdler, numera också manager i ÖIF, att hitta denna ledare för att bygga sitt lag runt honom. Finns han i truppen? Finns han i något lokalt lag? Måste en värvning till?

Vi väntar på ett snabbt svar, då avståndet till toppen blir bara större och större. Öster 3 poäng, Varberg serieetta 12 poäng – Nästa match 29 april mot mittenlaget Norrby (5 poäng) på Myran.