BLOGG 15 den 9 april – AVGÖRANDE OCH SPÄNNANDE DERBYMATCHER

NU närmar det sig till seriestart i den riktiga lokalfotbollen division 3, 4 , 5 på herrsidan och i damtvåan. När lagen springer ut på sina egna arenor runt om i bygden och det spelas DERBYMATCHER titt som tätt. Det här med derbymatcher på lokalnivå har oftast sammankopplats i Växjötrakten, när Växjö BK och Växjö Norra mött varandra. I Ljungbytrakten när Ljungby IF stött på Markaryd eller Älmhult i olika serier.

Tittar vi på division fyra fotbollen för 2019 spelar våra lag i två olika serier. I den sydvästra gruppen finns det två bälten av DERBY format. I Växjö kommer i första hand Hovshaga, Gransholm, Moheda, Rejban, Slätthög,och Växjö BK vara inblandade i många heta duster. I samma serie finns fyra lag i Ljungbytrakten Guddarp, Lagan, Ljungby och Strömsnäsbruk inom en radie på några mil. I den södra gruppen spelar tre länslag och deras motståndare kommer från Kalmartrakten. Här blir det heta DERBYMATCHER mellan Ingelstad, Lessebo och Åryd.

I femmorna är det mera lokala lag, men här finns också några heta DERBYN, som kan bli ganska sevärda och avgörande. Fyra lag i damernas tvåa borgar också för heta derbyn.

Här är de avgörande derbymatcherna i april, som DU inte kan missa: 9/4 Ingelstaddam-VBK – 10/4 Lagan-Strömsnäsbruk – 11/4 Agunnaryd-Delary/Pjätteryd – 13/4 Älmhultdam-Ljungby – 18/4 Växjö United-Växjö Norra – 25/4 Liatorp/Eneryda-Häradsbäck/Ryd, Torpa-Angelstad – 26/4 Hovshaga-Växjö BK, Lessebo-Ingelstad