Allsvenskan, för herrar och damer, superettan herrar rullar på och det matchas mycket för våra allra bästa lag i landet. Tufft för de mindre klubbarna och spelaromsättningen blir stor. Vi ser flera coacher, som matchar sina lag med olika uppställningar match för match, man alla har inte samma förutsättningar.

ALLSVENSKAN HERR

15 omgångar är spelade (halva serien) och MALMÖ FF tillbaka i topp efter ÅTTA(8) raka 3-poängs matcher. Laget ser verkligen stabilt ut och trots underläge 0-1 mot ÖSK senast kunde laget vända till ny seger. Klubben har luftat sin trupp och roterar verkligen på sina spelare.

I dagsläget är Elfsborg, Norrköping och Djurgården tänkbara utmanare i toppen. I botten en kamp om poängen mellan Östersund, Falkenberg, Kalmar, AIK, Helsingborg och Göteborg. Snart dags för tränarskifte i något av lagen?

Nästa omgång: ÖSK-Djurgården, Hammarby-Elfsborg, Falkenberg-AIK, Mjällby-Malmö, Häcken-Varberg, Göteborg-Norrköping, Östersund-Kalmar, Helsingborg-Sirius

ALLSVENSKAN DAM

10 omgångar spelade och en tuff kamp i toppen mellan KOPPARBERG/GÖTEBORG (26) och ROSENGÅRD (25). Inga andra har med saken att göra utan det blir dessa två lag, som gör upp om segerbucklan. I botten Växjö och Vittsjö (möts i nästa match) och än så länge hittar vi båda nykomlingarna ovanför strecket. Flera lag inblandade i nedre delen av serien, så höstens matcher blir mycket avgörande.

Nästa omgång: Linköping-Uppsala, Växjö-Vittsjö, Eskilstuna-Piteå, Örebro-Kristianstad, Kopparberg/G-Umeå, Djurgården-Rosengård

SUPERETTAN

Tolv omgångar spelade och DEGERFORS, HALMSTAD har platserna för ALLSVENSKAN 2021. Båda lagen har visat en hög stabilitet, men där finns några utmanare, som de måste se upp för. JÖNKÖPING SÖDRA och Sundsvall har visat, att de vill vara med i racet och speciellt J-södra har fått upp farten och inte förlorat sedan början av juli.

AFC sladdar, men övriga lag från plats 15 till 7 skiljer endast 5 poäng. Öster, som inledde starkt har efter några mindre bra insatser dalat i tabellen och är med i detta skikt. Degerfors och Sundsvall har gjort flest mål framåt, Gais och Öster minst. Degerfors och HBK har släppt in minst mål bakåt, Ljungskile och AFC avsevärt flera bakåt.

Nästa omgång: Sundsvall-GAIS, Dalkurd-HBK, Öster-Brage, VSK-Umeå, Degerfors-Ljungskile, Norrby-TFF, AFC-Akropolis, Örgryte-J-södra