BLOGG 14 den 4 april – SERIEPREMIÄRER för ELITEN

Äntligen är den Svenska fotbollens seriepremiärer på elitnivå över på herrsidan och vi fick både Allsvenskans och Superettans första omgång slutspelade under veckans första dagar..

Nykomlingarna AFC, Falkenberg, Helsingborg i allsvenskan och Västerås i superettan tog alla tre poäng i premiärmatchen. Av lagen kvar i allsvenskan sedan 2018 var det bara SIrius, som tog tre poäng. Mina seriefavoriter BK Häcken, MFF och Djurgården orkade bara med 1 poäng. En mycket bra fotbollsmatch på Malmö Stadion mellan MFF och Häcken. Drygt 29000 på Solna, drygt 20000 på Tele2 arena, drygt 17000 i Malmö, drygt 11000 i Helsingborg i allsvenskan, Fina publiksiffror i högsta serien. I Superettan nattsvart, 2415 på Myran bäst i Superettan!

Alla nykomlingar i Allsvenskan vinner, när hände detta senast. En nykomling i Superettana tog 3 poäng. Det var Västerås  SK, ja inte direkt något nytt eller överraskande, eller hur? Kom ihåg att det skall spelas 29 omgångar till, Snart vaknar alla till liv….

Självklart var jag på premiärfotboll på MYRAN i Växjö och såg Öster mot Dalkurd 0-0. Ingen större fotbollsmatch trots sol och blå himmel. Straffmiss, som troligen hade gett 3 poäng av Dragan Kapcevic, Öster och Robin Malmkvist, som räddande ängel i slutet, men ändock 1 poäng!!! Kanske lite premiärdaller här och var runt på arenorna i Superettan. Tappade poäng gjorde några av mina seriefavoriter men Halmstad BK vann säkert borta i Jönköping med 1-0. Starkt!!! De blir svårslagna i årets Superetta.