BLOGG 13 den 26 mars – FOTBOLLSLANDSKAMP PÅ FRIENDS

I helgen var jag på EM kvalfotboll på Friends Arena i Solna. Fotbollslandskamp med Sveriges allra bästa fotbollsspelare? Friends Arena, en fantastisk anläggning med smidiga entréer, rulltrappor och en fantastisk fotbollsupplevelse. Seger mot Rumänien i första kvalmatchen och Sverige gjorde vad de skulle göra.

MEN, det var ett landslag, som saknade flera av sina starka profiler som Lindelöf, Ekdahl, Johansson, Dumaz och Guidetti. En första halvlek med två svenska mål och god stämning på läktarhåll. Flera unga spelare fick chansen Helander, Claesson, Quison och Kristoffer Olsson från start. Emil Kraft med ett tidigt inhopp och Isac sista 10 minuterna. Alla skötte sig bra och Janne Andersson måste våga  ännu mer, när vissa av hans startspelare nu visar sig på väg utför i karriären. NU var motståndet alltför dåligt och en halvlek räckte till seger.

I andra halvlek, där ett plottrigt och gnetigt spelande hemmalag försökte hålla bortalaget borta från sitt eget mål, istället för att fortsätta anfallsfotbollen och det skapades oro framför egna målet.

Totalt sett ingen höjdarmatch från blågult, men tre poäng. Några spelare, som sett sina bästa datum passera hade det tungt och vi såg Quison och Isac, framtidens anfallspar, som vi förhoppningsvis snart få se från start, när det i kväll är det dags för NORGE på bortaplan och jakten på EM biljetten fortsätter.

Kanske en startelva ikväll med Olsen, Kraft, Granqvist, Helander, Augustinsson, Larson, Olsson, Claesson, Isac, Quison och Sam Larsson????

Hasse Sjöholm