Speluppehåll, sommarvila och semester för de flesta av de lokala föreningarna i länet står på programmet och vi njuter av sommaren med sol och värme. För många av oss är den lokala fotbollen inte ens i tankarna i dessa VM tider.

Men fotbolls VM i Ryssland närmar sig slut och idag väntar bronsmatch mellan Belgien och England (16.00) och i morgon final mellan Frankrike-Kroatien (17.00). Ett VM, där Sverige höjs till skyarna för sin kvartsfinalplats och statistiskt en delad femte (5) plats i världen. Ett VM, där Europa dominerar trots att länder, som Holland, Italien inte ens tog sig dit och Portugal, Spanien och Tyskland utslagna tidigt.

Nu när det är försäsong i de Europeiska ligorna byts det spelare hej vilt och vi noterar att världens bäste “Ronaldo” nu blir Italienare (Juventus). Vi fotbollsnördar som följer PL varje vecka ser med spänning framemot höststarten och hur de olika favoritlagen formerar sin uppställningar. Vilka lag kommer att utmana Man City 2018/19? Liverpool?, Man U?, Tottenham?, Arsenal? och

Hur går det för mitt Queens Park Rangers i Championship? Startat försäsongen bra 3-0 och 7-0 på de två första träningsmatcherna.

På hemmaplan har Allsvenskan återstartat och höstens mest intressanta fråga är om Malmö FF skall hinna ikapp topplagen AIK, Hammarby och Norrköping. MFF har nio (9) poäng upp och möter Östersund direkt efter bronsmatchen hemma ikväll. (18.00)

För Österherrarna har träningen återstartat, för tillfället med träningsläger på Gotland. Inför höststarten gör föreningen en “KFF”, satsar på brasiliansk spelare i Joao Pedro. Intressant…

Norrby borta den 28 juli är Östers höstpremiär (16.00)

För våra övriga topplag i länet är det återstart för Växjö DFF i damallsvenskan den 5/8 på Myran mot Rosengård (15.00) och Räppe GoIF i tvåan den 4/8 på Räppevallen mot Råslätt.

Den riktigt lokala fotbollen ligger nere, men självklart förbereder sig spelarna på egen hand innan uppstarten börjar med träningar inom en-två veckor. Vi noterar att Emil Bark/Andersson värvats till Växjö Norra, som fortsätter sin långsiktiga satsning att utmana de övriga lagen i fyran om spel i trean 2019.

Närmast på den lokala fotbollsfronten står träningsmatch mellan Öster och J-södra på Norvalla i Lammhult den 20/7 ( 18.00) och Hyundai Cup spel för Växjö United mot Kalmar AIK den 21/7 (15.00)

Fortsatt go sommar, vi återkommer inom kort