VILKEN FOTBOLLSDAG – VDFF och ÖSTER + kvalfotboll. Vad mer kan vi begära? Hur gick det då? Ja, först ut i eftermiddags var VDFF tjejerna med VIKTIG match i Uppsala, som de tog vara på till 100% och vann efter två mål framåt. SIgne Holt Andersen och Amanda Haahrs Johnson  lyckliga målskyttar och andra raka nollan bakåt. VDFF nu på 21 poäng och laget nu på sjunde plats med större marginal ner till strecket.

Öster på VISMA Arena fortsätter att övertyga och vann ganska enkelt mot Degerfors med 2-0 efter mål av Örnblom x 2. Ett övertygande hemmalag, som kändes mycket bekväma med sitt passningsspel och vi fick se ett Degerfors, som inte hade mycket att komma med framåt. Mehic i målet ger självförtroende för försvaret och fyrbackslinjen nästan prickfri. Rochester magnifik i sin nya defensiva roll och framåt uppoffrade spel av Pavic och Johansson på kanterna. Seger och alla ropar HEJA. Nu ser vi framemot ny omgång och Öster är med i kampen om tredje platsen.

KVALFOTBOLL idag TACK och ADJÖ för Grimslöv i kvalet till trean. I kvalet till fyran toppar LEIF och SAIK en grupp, men D/P jagar, kört för V/D och Torpa. WEXIO FK har klar fördel för spel i femman 2021 efter dagens vinst mot kvaltvåan med 4-0.

17/10 Uppsala- Växjö DFF 0-2,  Öster-Degerfors 2-0

Kvaldramatik på flera håll

Till trean: 17/10 Gislaved-Grimslöv (0) 4-0,

Till fyran 17/10 Öxnehaga-Torpa 1-0 (0), Sandsbro (3)-D/P 2-0 (1), Runsten-Liatorp/Eneryda (4) 1-1, V/D (0)-Smedby 1-3

Till femman 17/10  Wexio (6)-Konga(3) 4-0