Östers IF har inlett spelet i Superettan med tre oavgjorda mot Dalkurd, Gais och senast mot Degerfors. Dragan Kapcevic var tillbaka i anfallslinjen och även tillskottet från Kalmar FF, Calle Johansson, blommat ut till en viktig kugge. Öster nu sex poäng från topplaget Varberg och får nu inte tappa mer.  Varberg BOIS med tre raka toppar Superettan följt av Örgryte IS och Degerfors IF. Vill Christer Järdlers, Östers IF, vara med i toppskiktet gäller det att börja vinna och ta trepoängare i kommande matcher. Närmast väntar Frej borta den 22 april och laget avslutar den intensiva månaden med hemmamatch på Myran mot Norrby den 29/4. Hans spelare måste bli mer anfallsglada och våga spela mer framåt och göra mål för att kunna vara med för att utmana om en allsvensk plats till hösten..

Vårt andra elitlag Växjö DFF inledde i OBOS damallsvenskan mot en av årets favoriter FC Linköping på bortaplan i onsdags kväll och det blev en tuff öppningsmatch. Hemmalaget krossade VDFF och vann med 5-0. Det gäller för Henrik Larssons tjejer, att snabbt glömma premiärmatchen och ladda batterierna  till kommande match. Nu närmast väntar hemmapremiär för Växjö DFF den 22 april mot förra årets svenska mästare Piteå, som vann sin premiärmatch mot Djurgården med 1-0. Det kan bli en elak seriestart och då kan vara svårt att ta sig ur den onda trenden.

I premiäromgången av damallsvenskan var det de tippade favoritlagen Kopparberg/Göterborg, Linköping, Piteå, Rosengård och Kristianstad, som infriade förväntningarna och alla lagen tog tre poäng.

I övrigt på elitnivå fortsätter Champion League ute i Europa med semifinaler den 30 april mellan Ajax-Tottenham och Barcelona-Liverpool med returer den 7 maj. Avslutningsvis final den 1 juni på Wandra Metropolitano i Madrid. Detta efter ett kvartsfinalspel, som både överraskar och lovar mycket för fortsättningen. Ajax skrällvinst borta mot Juventus skakade om fotbollsvärlden i tisdags kväll. Det segerrika och självsäkra Italienska topplaget med Ronaldo på topp kom helt bort, när det unga Ajax stormade fram i den ena offensiva attacken efter den andra.  För att inte tala om den sagolika matchen på Etihad Stadium i Manchester på onsdagskvällen, som hade allt. Fyra mål de första tjugo minuterna. Manchester City i semifinal läge, men Tottenham kom igen. Citys anstormning på övertid, som ledde till mål och avancemang, men bortdömt efter granskning med VAR. Kan det bli mer spännande?

I England är det snart slutspelat i Premier League och kampen i toppen står mellan Manchester City, som var förhandsfavoriter att vinna ligan igen och nya Liverpool, som tränaren Klopp sakta men säkert formerat till en riktig utmanare. Inför avslutningen är det Liverpool, som leder ligan med 2 poäng (en match mer spelad) före City, men fotbollsnyheterna och oddsen för Premier League betting är inte överens. Oddsen säger att de vinner ligan med 1,36, men poängställningen och senaste rapporterna hävdar annat och det är tydligt att Liverpool sätter hög press på favoriterna. Sista omgången spelas den 12 maj och vi kan förvänta oss en kamp in i kaklet mellan de två topplagen. För Manchester City återstår det fem matcher Tottenham (h), Man United (b), Burnley (b), Leicester (h) och Brighton (b). Liverpools program omfattar fyra matcher, Cardiff (b) , Huddersfield (h), Newcastle (b) och Wolves (h). Redan på lördag den 20 april spelar Manchester City mot Tottenham och på söndag Liverpool mot bottenlaget Cardiff.