En spännande och omtumlande avslutning av sydöstra trean gick FK Älmeboda/Linneryds väg och det är dags för comeback i division 2 för kommunlaget från Tingsryd. En förening, som efter sammanslagningen mellan Linneryd och Älmeboda 1994 blivit bygdens lag och med något år i fyran, mestadels spelat i tvåan och trean under de senaste åren.

Inledningsvis var det många lokala spelare, men på senare år och i takt med framgångarna är det flera kända profiler från Växjötrakten, som hittat ut till planerna i Linneryd och Rävemåla. En stor egen produkt och profil under den förra division 2 sejouren var Ola Holgersson. En välkänd ledare var också Alvesta sonen, Mikael Andersson, som i flera år framgångsrikt tränade och matchade laget.

Dagens tränare, Bashkim Usufi, har tränat laget under de senaste åren, var i kval mot Nybro förra året. 2018 var det dags och 2019 spelar Älmeboda/Linneryd på nytt i tvåan.

Kronobergsfotbollen tog ett snack med Bashkim inför försäsongen. Hans tankar på truppen, nya spelare, träningsplanering och spel i tvåan 2019.

Bashkim berättar för Kronobergsfotbollen, att han i första hand jobbar på att behålla de spelare, som han haft under årets spel i trean. 10-12 spelare är klara redan nu, några andra jobbar vi med.

– På söndag den 10 samlas vi alla fotbollsansvariga för att fastställa truppen, se vad vi behöver och besluta om den planering vi lagt.

– Vi vill i första hand jobba med lokala spelare och förhoppningsvis skall vi kunna knyta till oss 2-3 nya spelare, som finns på min radar.

-Fotbollsträningen drar vi igång den 13 december och all bollträning blir på konstgräset i Hovmantorp. Den fysiska träningen genomför vi med pass i Växjö, säger Bashkim.

-För mig och klubben har vi också med tanke på frimånaden möjligheter att bjuda in eller testa spelare, som hört av sig till oss.

-I planeringen ligger också att vi av tradition skall spela i SPELGUIDEN Åryd Cup i början på februari 2019.

Slutligen på vår fråga om målsättningen för laget, svarar Bashkim, att ett nytt kontrakt för spel 2020 i samma serie är en självklarhet.