Fotbollsåret 2020 är över och KRONOBERGSFOTBOLLEN.SE summerar ett 2020. Ett mycket annorlunda  fotbollsår jämfört med tidigare. Situationen med den pandemi vi befinner oss i, har helt och hållet vänt upp och ner på idrottsvärlden. Seriespel på alla nivåer utan publik. Halva seriespel på de flesta håll. Vi har rankat ” våra bästa ” lag skala 1-10 och här kan du läsa mer…

+10

Ett lag sticker ut framför alla under 2020. Det är ÄLMHULTS IF, som vann alla sina 10 matcher i fyran och med 30 gjorda mål och bara släppte in 4 mål på dessa matcher. Årets lag i Kronoberg!!!

+9

VI vill hylla Denis Velic “nya” ÖSTERS IF, som gick från utsattheten att trilla ner en serie 2019 till en stabil FJÄRDE plats i årets seriespel. Bygget för framtiden har inletts och Denis första hela år, som tränare med den fina placeringen är en stabil grund för att se uppåt i seriesystemet kommande år. 15! segrar på 30 matcher, där laget har nollat i 10 matcher. Två förluster mot HBK och J-södra och en mot Degerfors av de 8 förvisar att laget inte var färdigt för topplatserna. GRATTIS!!!

+8

VÄXJÖ DFF reste sig nästan utslagna under hösten och svarade för en fantastisk slutsupport, som säkrade nytt kontrakt och en ny BÄSTA placering, som nummer 6. Lite längre ner i seriesystemet hittar vi LJUNGBY IF, VÄXJÖ NORRA IF och ÅRYDS IK i division 3 fotbollen, som överraskat positivt 2020. Tränarna och spelarna har genomfört en toppsäsong och alla tre lagen hamnade på övre halvan. Här även MOHEDA IF och ÅSEDA IF förlustfria på 11 matcher och serievinnare i femman.

+7

Övriga seriesegrarna i femman och sexan  ALVESTA GIF, ALVESTA UNITED, RÅSTORP/TIMSFORS IF och ÅSEDA IF, som alla var mycket  poängsäkra och snåla med förluster och 2021 spelar en serie högre.

+6

Lagen SANDSBRO AIK, WEXIO FK och KÅNNA IF, kvalade sig upp och skall självklart vara med på den övre halvan. Ett plus också till ÄLMHULT IF:s damer och VBK damer för deras 2:a placeringar i division 2.

+5 till +1

Bland de andra lagen, som fortfarande spelar kvar i samma serie eller degraderats ett steg finns det också några glädjeämnen, inga uppflyttningar, men ändå. Räppe GOIF spelar kvar i tvåan fotbollen. IFK Grimslöv/VT hade chansen att komma tillbaka till trean, men tog den inte, utan spelar kvar i fyran.

Årets bästa försvars lag       Älmhult – 4, Alvesta GIF o Agunnaryd – 8

 

Årets bästa målgörarlag          Moheda + 52, Råstorp/Timsfors o Åseda + 50