Det är dags för en ny runda i samarbetstänkandet mellan fotbollsklubbar i Växjö. Konkurrensen mellan de “stora” klubbarna i Växjö har funnits i många år och när Östers IF på 50-60 talet växte sig förbi de andra klubbarna fanns det inte mycket till samarbete mellan föreningarna.

Åren gick och Öster blev en av Sveriges elitföreningar och avståndet till övriga föreningar i stan var stort. Försök till samarbete har gjorts i olika former, men ofta strandat på att alla inte kunnat dra åt samma håll. Under de senaste åren har Öster haft samarbete med Ljungby och sedan några år ett spelarsamarbete på seniornivå med Räppe. Nu är det dags för nytt samarbete mellan Öster/Växjö  Norra på U-nivå.

Det är Leif Andersson, Östers IF och Vedad Ljeljak, Växjö Norra IF, som tagit initiativ till detta samarbete, där spelare från Östers U17 till 2019 skall representera Växjö Norra, men att ÖIF även i fortsättning har koll på deras utveckling.

Vedad berättar för Kronobergsfotbollen, att föreningen haft träffar med spelare och föräldrarna, som kommer från Öster och upplever att föreningens initiativ har mottagits mycket bra och välkommet.

Leif och Vedad har båda förhoppning att denna samarbetsform skall leda till att spelare i båda föreningarna fortsätter att spela fotboll och att utbytet skall gälla även i motsatt riktning.

Med Östers IF vid rodret, hoppas Leif att detta första steg till lokalt samarbete mellan dessa två klubbar, skall leda till ytterligare kontakter mellan Öster och andra klubbar i och runt Växjö.

-Det allra viktigaste är, att vi hjälps åt, att få spelare fortsätta sin fotbollskarriär och inte slutar spela fotboll i alltför unga år. Vi vet och ser att många föreningar har svårt att få ihop U17/U19, ja, t.o.m. seniorlag för seriespel idag, säger Leif.

Kvällens avslutades med att Vedad och Leif tillsammans tog sig till Växjö Norras U 17/19 träning på Fagrabäcksplanen för att visa spelarna denna nya samrbetsform.