a3193

När vi besöker Räppe GoIFs träning och träffar ledare och tränare runt laget, vet vi att det är en redig satsning, som nu dras igång 2016. “Jojo” åkandet mellan 3:an och 4:an är förbi och föreningen siktar nu uppåt och ser framemot seriestarten i trean sydöstra med förhoppningar om ett bra och framgångsrikt år.

Laget har inlett ett samarbete med Östers IF och samtidigt spetsat truppen inför årets seriespel med flera namnkunniga spelare. Nya spelare är Omar Al-Janabi, Axel Karlsson, Viktor Karlsson, Ibro Fazlic, Erik Hörnell, Gustav Johansson, Dorde Antonic, Mladen Bucanin samt tillgång till Johan Hjalmarsson och Filip Stenmark, som lån från Östers IF.

rappe1602

Vi frågade tränaren Alexander Gitselov hur Räppe kommer att spela med sitt lag.

-Vi har tränat hårt och mycket och förberedelserna har varit och är mycket väl genomförda. Skador har stört oss lite grann, men nu är vi i fatt och har hela truppen att tillgå. En bred trupp på ett 25-tal spelare.

-Spelmässigt vill jag att laget är ett spelande lag från målvakten och fram i anfallet. Det med spelare, som vill ha boll, är rörliga och älskar att spela fotboll. Vi har många duktiga spelare i truppen och ser vi till resultaten har det bara blivit bättre och bättre.

-Under försäsongen har vi spelat med olika uppställningar. Vi har en hel del mittfältare i truppen och nu gäller det för oss att hitta rätt spelform och uppställning inför seriestarten. Nu till helgen möter vi Myresjö/Vetlanda, vilket blir ett bra motstånd.

acup1631

Träningsspelet efter Jomalive Cup, som laget vann har varit intensivt och tränarna Gitselov/Andersson har testat olika uppställningar och spelare hela tiden. Matcherna har gett följande resultat Lindsdal 1-5, Sandsbro 1-0, Högsby 0-2, Rejban 2-0 , Skånekurd 5-0, Asarum U 6-0.

kc01En av ledarna runt laget är Kenth Crona och vi frågade honom om det är ett nytt Räppe GoIF vi får se i år.

-Vi vill att det skall finns ett lag i Växjö, som antar utmaningen att ta ett nytt steg framåt i Växjö

-Jag tror att det är det bästa Räppelag, som vi har på många år, kanske någonsin. Vi har jobbat hårt med flera intresserade spelare och det vi  i första hand kan hjälpa till med är studier och i några fall har vi lyckats ordna jobb.

-Vi har inga direkta ekonomiska muskler, utan det vi kan erbjuda är närhet och bra träningsfaciliteter. Det skall inte finnas några pengar på den här nivån, tycker jag.

rappe05 a3194