Årets seriepremiär för Öster i Superettan är över och det var förra årets allsvenska Dalkurd, som var på besök. Ett bortalag i helgrönt, med en högljudd och mångtalig hejaklack, som klart överglänste hemmafansen på motsatta läktaren. Det är kanske dags att flytta ner hemmaklacken ett steg, så att det blir lite fart på den? Hemmalaget kom till spel utan Månz Karlsson och uppställning blev mycket annorlunda till de senaste cupmatcherna, då Örnblom fick ta steget ner i backlinjen.

En match där hemmalaget Öster inledde bäst och det var mittfältarna Ljungberg/Andreasson, som var de två som tog flets initiativ under de första 45 minuterna. Dalkurd kom dock tillbaka men första klart till hemmalaget.

I andra inledde hemmalaget bra igen med mycket bollinnehav och framryckningar på högerkanten, men Stefan Karlsson inlägg var oftast utan adress idag. Öster hade chansen att ta ledningen när Kapcevic lite billigt från läktarhåll fick straffspark efter att “snubblat” på bollen?, men hans straff räddades av bortamålvakten. Dalkurd fick avsluta matchen med 10 spelare och under sista 15 spelade laget både sakta och försiktigt. Två gånger stack laget upp på fasta situationer och båda gånger räddade hemmalaget på mållinjen. Sistnämnda chansen var det Robin Malmkvist, som avvärjde.

Sett till hela matchen ganska rättvist 0-0, men Öster hade Öster satt straffen hade laget vunnit. Dalkurd avslutade matchen överförsiktigt och visade bara anfallsintresse vid sina fasta situationer.

En poäng är alltid en poäng, men det måste bli mer spel framåt och aggressivare från Östers sida i fortsättningen.

Öster-Dalkurd 0-0

Andra resultat i Superettan BP-VSK 1-2, Mjällby-Varberg 0-1, Trelleborg-Gais 2-2, Örgryte-Norrby 1-1

Ikväll Syrianska-Degerfors, imorgon Brage-Frej och på tisdag J-södra mot HBK