Ny tränare, nytt spelsätt och uppställning. Tufft motstånd!!! Det var många tankar i huvudet på tjejerna, när de i eftermiddags under ledning av Henrik Larsson tog planen i besittning för match mot Rosengård. 4 -4-1-1 var uppställningen och den verkade vara den viktigaste ikväll. Vi såg fyra försvarare på linje, fyra mittfältare på linje och två mer eller mindre vilsna spelare längst fram.

Inledningsvis var det bara ett lag på planen, Rosengård. Växjötjejerna kom efter nästan i varje situation. Något anfallsspel fanns inte och mittfältet tappade ofta boll och sprang för det mesta i tomma intet. Dock massor av plus till försvaret, som såg till att hålla nollan och Erin McLeod i mellan stolparna stred tappert och framgångsrikt. 0-0 i halvlek trots spel mot ett mål.

I andra halvlek lite bättre framåt för hemmalaget, men fortfarande mycket bolltapp på mitten och även i andra en klar dominans av Rosengård. 0-1 efter alltför snålt uppspel i mitten, där bortalaget stal bollen och enkelt kunde göra segermålet. I andra luktade det VDFF mål vid några tillfälle, men det blev inget denna gången.

Varken tjejerna eller tränaren kan vara nöjda med genomförandet. Bara 0-1 mot storlaget Rosengård. Med undantag av de fyra försvarsspelarna hade laget alltför stor respekt och måste våga mera, bli elakare i närkampsspelet och hjälpa Anna Anvegård i anfallsspelet. Idag tycktes hitta rätt positioner och hålla dessa vara huvudsaken?

Nu är premiären avklarad. Det kan bara bli bättre

Växjö DFF-Rosengård 0-1 (0-0)