Förberedelserna är avklarade och träningsspelet är över och Pierre Fondins och hans ledarteam har tänkt färdigt. Nu är det dags för SERIEPREMIÄR. Växjö DFF tjejerna åker idag upp till Linköping för match mot 2017 års SVENSKA MÄSTARLAG, Linköping FC kl. 15.30.

I veckan hade damallsvenskan upptaktsmöte och skyhöga favoriter till SM-guldet 2018 är Malmötjejerna i Rosengård. 2017 år svenska mästare Linköping  kommer säkert att sälja sig dyrt och det blir en tuff uppgift för Växjötjejerna i första omgång. Kopparberg/Göteborg röstades som tredje favorit och VDFF var tillsammans med 5 övriga helt befriade från favoritskap.

Inför övriga lag på upptaktsmötet berättade tränaren Pierre Fondin, att föreningens målsättning är att spela Champion League 2020 och hans egen målsättning inför året att laget skall vara med i topp 6.

– Klubben har väldigt höga målsättningar och det har man haft sen starten 2014. Än så länge har man följt tidsplanen genom att vinna division 1 och elitettan. I år gäller det att göra bra resultat och vänja sig vid damallsvenskan för att nästa år kanske ta ytterligare ett kliv.

– Vi kommer ta varje match för vad den är, sen vill vi konkurrera med de andra och vi vill vinna varje match. Jag hoppas det kommer synas på sättet vi spelar. Vi vill gärna, även mot lag som Linköping, försöka ha mycket boll. Vi vill vara med och tävla mot de bästa.

Vad säger du om era förutsättningarna att sluta topp sex?
– Ganska bra. Det finns ett toppskikt där lag som Linköping, Rosengård och Göteborg kommer finnas med, och sen finns det ett skikt av lag därefter. Gör vi en riktigt bra säsong hoppas vi kunna slå oss in där och vara med runt sjätteplatsen. Vi är medvetna om att det kommer bli väldigt tufft, men vi kommer gå ut och göra allt vi kan av varje match.

Känner du en press på dig?
– Nej, det har jag inte känt än så länge. Jag kan bara göra mitt bästa och sen kan spelarna bara göra sitt bästa. Sen får vi se hur långt det räcker. Jag känner ingen press att vi ska vinna varje match, men jag har själv den målsättningen. Vi vill ta poäng av alla topplag. Det är mer en press från mig själv som finns.

Intervjutext från fotbollskanalen.se

De tre landslagstjejerna är åter på hemmaplan och kanske kan Pierres startelva se ut så här: Fraine – Hjertberg, Nordin, Karlsson -Ståhl, Boriero, Lennartsson, Jonasson, Olsson- Cankovic, Anvegård

Det finns förstås några ytterligare alternativ.

Alla matcher i första omgång

14/4 Kristianstad-Vittsjö, HammarbyLB07, Djurgården-Eskilstuna

15/4 Piteå-Kalmar, Linköping-Växjö

16/4 Rosengård-Kopparberg/Göteborg