Dagens kvartsfinal i Svenska Cupen på en tungsprungen Myresjöhus Arena är över och Sveriges bästa lag fick sig en riktig holmgång. Drygt 2500 på läktarna och en hel del hejande på AIK såg till att stämningen runt arenan var god.

Inledningsvis mycket pyro från bortalagets gäster som vanligt, men vindarna kom från väster och det blev noll koll för gästande supporters. Dock 1-0 ganska tidigt och respekten för AIK fanns där bland hemmaspelarna de första femton minuterna. Sen blev det mycket Öster och spelet förflyttades från sida till sida och mellan de rödblå lirarna och resten av halvleken var det mycket Öster. Flera möjligheter till kvittering, men strax innan halvlek i 42:a minuten 1-1 och sist på bollen Kapcevic. En första halvlek där Öster kom mer och mer efter 0-1 målet.

Andra halvlek och mycket Öster inledningsvis och AIK spelarna såg frågande och tunga ut. Östers fina passningsspel och löpningar skapade oreda i det svartvita försvaret. Efter 63 minuter ett friläge för Johannesson, som blir tull straffspark och Kapcevic gör sitt anf´dra för dagen, genom att bomba in bollen. 2-1 till Öster och AIK hade det tungt. Bortalaget chansar mycket mer och i den 85e minuten mycket oreda i Östers straffområde och en snabb AIK vändning ställer en ovan försvarsspelare och det blir straff helt riktigt. 2-2 och detta står sig till slutsignalen och förlängning.

NU var det mycket AIK och Österspelare hade det mycket svårt och 2-3 kom efter två hemmaspelare gått fel och AIK spelaren kunde enkelt rulla in bollen. Det blev ännu värre i straffområde sista förlängningskvarten och efter stor oreda kom också 2-4.

Dock en gedigen match och genomförande av de första 90 minuterna av Österspelarna, där försvaret med extra låset Örnblom höll AIK nere på den egna planhalvan nästan alla första 90 minuterna. Två mål av Kapcevic ger självklart ++ i kanten och hela laget visade att vi kan förvänta oss en hel del i årets Superetta.

Öster-AIK 2-4 (1-1) fulltid 2-2