vddff1621

Idag var vi inbjudna till presskonferens till Växjö Tipshall i samband med Växjö DFF;s dagliga träning. Den nya elitföreningens ordförande Peter Kabbenäs berättade att målet med samarbetet var att ta laget till Champion Leauge 2020.

-Detta är ett samarbete, som sträcker sig i flera år, berättade Peter och är ett led i föreningens stärkande av en organisation, som på sikt skall hålla elitklass.

-En annan del i satsningen och samarbetet är att med det integrationsprojekt, som redan idag finns kunna ge nyanlända och flickor mellan 13-20 år med invandrarbakgrund, bättre möjligheter och att låta fotbollen vara en del i integrationen i Svenska samhället.

Daniel de Sousa, VD för Visma Spcs, var på plats och berättade om de olika delarna i samarbetet.

-Det känns härligt och spännande, att få vara med och uppfylla drömmen om spel i Champions Leauge, sa Daniel.

-Vi vill att fler kvinnor skall kunna förverkliga sina drömmar och med tanke på hur världsfotbollen i dag fördelar sina resurser mellan män och kvinnor, tycker vi att det är viktigt att satsa på kvinnorna.

-För oss är det också viktigt att klubbens syn och sociala engagemang i samhället har varit en viktig del i vårt beslut att gå in som sponsor, Avslutar Daniel de Sousa.

Pressträffen avslutades tillsammans med hela VDFF seniorlag, som var på plats för träning.