Dagens träningsspel för Östers IF i Växjö Tipshall mot seriekollegan Halmstad BK, slutade liksom båda matcherna under 2019 med röd/blå seger. Denna gång med 2-0. Det var en match där HBK i första halvlek ägde mycket boll, men Öster gjorde målet tidigt genom Alexandersson. Under hela halvleken spelade försvaret nästan prickfritt och målvakten Stulic, är en utmanare om första platsen. På mittfältet hade Drott och Silka det jobbigt och de fick inte fram bollarna till de tre anfallarna många gånger. Framåt försökte Kalle/Pavic och Alexandersson, medan “gästspelaren” Linner inte alls visade framfötterna.

I andra halvlek spelade Ahrn, Keene, Nordström, Petrovic och Ammar och Öster fick mycket mer att bestämma och det i första hand på Ammars trygga bollspel, där han fördelade bollarna betydligt bättre. 2-0 kom i slutet av halvleken och det var GUSTAF AHRN, som elegant nickade ett högerinlägg i målvaktens vänstra hörn och segern var klar. En Ahrn, som tog chansen och visade sin förmåga att vara på rätt plats. Kanske Velic låter honom vara kvar i truppen och passar utlåning?

I stort en mycket bra genomförd match av Östergrabbarna. Planen höll alla nittio minuterna med lugnt och säkert försvarsspel, där Stulic svarar för en mycket bra insats. En eloge till fyrbackslinjen genomförande av matchen. Ammar helt OK på mittfältet och Alexandersson/Ahrn gör vad de ska, MÅL!!!