Det går bra för Öster just nu och i kvällens hemmamatch på Vida Arena mot Ö-kollegan Örgryte från Göteborg, med Växjöbekantingarna  Lindblad och Andreasson i laget visade hemmalaget att det är ett nytt år. Laget inledde första 45 med ett mycket bestämt och snabbt rullande passningsspel och när Öster fick straff och Petrovic satt den säkert var det i stort bara ett lag på planen. Backarna Karlsson, Silverholt kom ideligen fram på kanterna och Örgryte hade mycket svårt på egen planhalva. Dåliga uppspel och tafatt spel och rörelse på mittfältet. Framåt ingenting.

1-0 i halvlek och vi förväntade oss ännu mera Öster, men det såg ut som om laget vill försvara hellre än att gå till anfall under andra halvlek första trettio minuter. Örgryte kom igen och då visade målvakten Mehic sig på styva linan vid några tillfällen. När Keene blev fasthållen vid ett friläge av ÖIS mitt försvarare , som följdes av rött kort var matchen körd för Göteborgslaget. Östers 2-0 till kom efter hörna från höger där Johan P nickade i ribban och Fredrik Lundgren nickade returen säkert i mål. ÖIS var ett slaget mål och sista 15 minuterna var bara för Öster att spela av med sitt fina passningsspel utan att förta sig. Det ät tätt med matcher.

Plus till hela lagets fina försvarsspel under första halvlek. Fint samarbete på kanterna med Karlsson/Johansson och Silverholt/Petrovic. Mehic i målet känns supersäker och på mitten städar Persson/Drott och i andra Ammar, när bolltappen kommer. En eloge till dagens Öster. Vilken seriestart. NU gäller Dalkurd måndag kväll

Öster-Örgryte 2-0, Sundsvall-Västerås 3-1, Halmstad-Norrby 3-0, GAIS-Dalkurd 2-1, Ljungskile-Brage 1-3

Tabelltoppen SUNDSVALL 11, ÖSTER 11, HALMSTAD 10, DEGERFORS 10, BRAGE 10