Det blev en tung tre poängare efter dagens insats mot AFC på Värendsvallen i en match där vilja och kamp var ledorden. Matchen spelades på ett underlag, som inget av lagen kunde klaga på. Det blev en match med många närkamper och flera gula kort.

Öster tog ledningen i den 11:e minuten när Alexandersson var framme och tog vara på sin egen ribbretur och 1-0 till hemmalaget. I detta läget var det mycket spel fram och tillbaka. AFC kom i flera farliga och när Öster försvaret  faller alltför långt ner i egna straffområdet skapades flera måltillfällen. I den 17:e minuten 1-1, vilket stod sig halvleken ut.

Det var ett lite piggare ÖSTER i inledningen av andra och när Keane redan efter fyra minuter blev fälld i straffområdet kunde Örnblom säkert göra 2-1 efterföljande straffen. Därefter backade hemmalaget hem och försvarade ledningen resten av halvleken och AFC hade svårt att skapa riktigt farliga lägen framåt. Fyrbackslinjen spelade starkt och i mitten stred Sörensen och Drott helhjärtat. Under de sista 30 var det mest spel på hemmalagets planhalva, men som sagt inga insläppta mål och ny seger. 48 poäng och fortfarande häng på tredjeplatsen efter J-södra och jakten fortsätter.

Nu ett kort uppehåll och i nästa omgång Ljungskile-J-södra och Gais-Öster i kampen om 3:e platsen